Müteahhitlere Libya Müjdesi!



Libya'da iş yapan müteahhitlere müjde... Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Libya'da faaliyet gösteren Türk firmalarının beyanname verme süresinin bir kez daha uzatıldığını ve beyannamelerin yıl sonuna kadar verilebileceğini açıkladı. Çağlayan, "Bu uzatma, firmalarımızın Libya’da üstlendiği işleri daha kolay yerine getirmelerini sağlayacak, firmalarımızı rahatlatacak" dedi.

Projelere yeniden başlama şansı

Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, Libya'da faaliyette bulunan Türk firmalarının Libya makamlarına vermeleri gereken beyannamelerin süresinin, girişimler sonunda 2013 yılı sonuna kadar uzatıldığını bildirdi. Çağlayan, söz konusu ertelemenin, müteahhitlik firmalarının bir kısmının projelerine yeniden başlayabilmek adına Libya işveren idareleriyle 'Yeniden İşe Başlama Sözleşmeleri'nin başladığı dönemde gerçekleştirilmiş olması açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Ek vergi ve maliyet çalışması

Çağlayan, Libya'ya geri dönüp projelerine devam etmek isteyen firmaların ek vergi ve maliyetlerle karşılaşmamaları için yoğun girişimlerde bulunmaya devam ettiklerinin de altını çizdi. Bakan Çağlayan, şöyle devam etti: "Girişimlerimizin sonunda, beyanname vermesi süresinde yeni bir uzatma sağlandı ve beyanname verme süresi 31 Aralık 2013 tarihine kadar uzatıldı. Bu uzatma kararı, firmalarımızın Libya’da üstlendiği işleri daha kolay yerine getirmelerini sağlayacak, firmalarımızı rahatlatacaktır."