'Müteahhitlik Okulu'' Açıldı



İstanbul Aydın Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, hızlı nüfus artışı ve kentleşme ile birlikte büyüyen inşaat sektöründeki değişim ve gelişimin güçlendirilmesi ve müteahhitlerin mesleki yeterliliğinin arttırılması için İstanbul Aydın Üniversitesi ile ESİNDER arasında eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol çerçevesinde müteahhitler, inşaat ve yapı sektöründeki hukuki metinler ve son düzenlemeler, afet etkisi altında yapı stokuyla ilgili yenileme ve sağlamlaştırma çalışmaları, yeni yapıların ilgili mevzuata uygun gerçekleştirilmesi, depreme yönelik yeni yapı malzemeleri ve teknolojiler, kentlerdeki kültürel miras ve kent kimliğinin bütüncül olarak korunması, sektöre yönelik denetim mekanizmaları ve ihale sistemleri, kurumsallaşma, nitelikli proje yönetimi/uygulaması, yüksek teknolojili yapılar üretme, konularında bilgi birikimine kavuşacak.

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli ve Esenler İnşaat Müteahhitleri Derneği (ESİNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan tarafından imzalanan protokolle hayata geçirilen ''Müteahhitlik Okulu'', mesleğin imajını yükselterek, bilimsel temellere dayalı yapılmasını ve sürdürülmesini, hizmet kalitesinin arttırılmasını hedefliyor. Eğitim, İstanbul Aydın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından verilecek.