''Mütekabiliyet Yasası ile İnşaat Sektördeki Büyümenin Hızlanacağını Düşünüyoruz''



Hür Sanayiciler ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Yusuf Sarıcı, yaptığı yazılı açıklamada, 2011 yılını yüzde 10 oranında büyüyen inşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu ifade ederek, sektörün bu yıl daha da büyümesinin ''2B'' olarak bilinen orman özelliğini yitirmiş arazilerin satışını öngören ile yabancılara mülk satışının önünü açan mütekabiliyet yasa tasarılarının TBMM'de kabul edilmesine bağlı olduğuna dikkati çekti.

Ortadoğu, Irak ve İran'daki karışıklıklar yüzünden, güvenli liman arayan paranın, önemli oranda gayrimenkul sektörüne kaydığını aktaran Sarıcı, şunları kaydetti:

''Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasıyla birlikte gayrimenkullere önemli oranda talep olacağını ve sektördeki büyümenin hızlanacağını düşünüyoruz. Arap ülkeleri başta olmak üzere, Kafkas ülkeleri ve kardeş ülkelerden Türkiye'de gayrimenkul alma konusunda büyük bir talep söz konusu. Bu noktada inşaat sektöründeki firmaların da sağlam hazırlık yapmaları, yabancılara özel projeler üretmeleri gerekiyor.''