“Mutlu Gün Panosu” Tasarım Yarışması



Nikah, nişan, düğün gibi törenlerde verilecek anlamlı bir hediye tasarlanması fikriyle yola çıkılan yarışmaya, Türkiye çapında Güzel Sanatlar ve Endüstri Ürünleri Tasarımı alanında lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrenciler başvurabiliyor. Yarışmanın jüri üyeleri arasında Can Yalman, Han Tümertekin, Defne Koz, Bahattin Öztuncay, Dr. Oya Akman, Yiğit Yazıcı, Hanefi Yeter gibi tasarım dünyasının başarılı isimlerinin yer alıyor.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) 50 yaşında

1967 yılından bu yana Türkiye’nin aydınlık geleceği için eğitime destek veren Türk Eğitim Vakfı (TEV), 50. yılına girerken anlamlı bir uygulamayı hizmete sokmak için bir tasarım yarışması düzenliyor. Kurulduğundan bu yana gençlerin eğitimine katkıda bulunmak için çalışmalar yürüten TEV, bu yarışma sonucu seçilen tasarımlarla, mutlu günlerde anlamlı bir hediye paylaşmak isteyenler için yepyeni bir “Mutlu Gün Panosu”nu hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Mutlu günlere sizin tasarladığınız pano eşlik etsin

2017 yılının bir tasarım meydan okuması olarak nitelendirilen “Mutlu Günlere Dokun!” konsepti ve “Mutlu Gün Panosu’nu sen tasarla, arkadaşlarının eğitimine destek ol!” sloganıyla duyurulan yarışma, Türkiye çapında Güzel Sanatlar ve Endüstri Ürünleri Tasarımı alanında eğitim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerini hedefliyor. “Mutlu Gün Panosu” seçilecek olan tasarımın; nikah, nişan, düğün, açılış gibi mutlu günlerin kutlandığı törenlerde yıllarca kullanılarak gelenekselleşmesi amaçlanıyor.

Türkiye’de cenaze çelenkleri ile bir çığır açan Türk Eğitim Vakfı'nın aynı başarının bir benzerini mutlu günlere de taşıma amacıyla başlattığı süreç 50. yıl için de bir imza proje olma özelliği taşıyor. Vakfın önemli bağış kaynaklarından biri olması hedeflenen uygulama için düzenlenen yarışmaya başvurular 22 Ağustos 2016 tarihinde son buluyor.

Yurt içinde 223.600, yurt dışında ise yüksek lisans için 1.665 öğrenciye eğitim bursu sağlayan vakfın ülke çapında başlattığı “Mutlu Gün Panosu” yarışmasının jüri üyeleri arasında; Can Yalman, Defne Koz, Bahattin Öztuncay, Han Tümertekin, Dr. Oya Akman, Yiğit Yazıcı, Hanefi Yeter gibi tasarım ve sanat dünyasının başarılı isimleri var.

Yarışma takvimi

Yarışmanın ilanı, başvuruların başlaması, yarışmacıların sorularının alınması: 1 Haziran 2016  
Son soru sorma günü: 20 Temmuz 2016
Son başvuru tarihi / Birinci Aşama (Fikir Aşaması) projelerin teslimi için son gün: 22 Ağustos 2016
Birinci Aşama (Fikir Aşaması) sonuçlarının ilanı: 25 Ağustos 2016
İkinci Aşama (Uygulama Aşaması) panoların prototiplerinin son teslim günü: 26 Eylül 2016
Sonuçların İlanı: 18 Ekim 2016

Ödüller

1.lik Ödülü: 7.500 TL
2.lik Ödülü: 5.000 TL
3.lük Ödülü: 2.500 TL

Yarışma şartnamesi için tıklayın.

Reklam Goruntulenme Bolumu