Müzede Kamera Var, Görüntü Yok



Çeşitli dönemlere ait yaklaşık 6 bin eserin sergilendiği Muğla Müzesine 6 ay önce alınan güvenlik kameraları, bilgisayar bağlantısı olmadığı için kullanılamıyor.

Muğla Müzesi’ndeki tarihi eserlerin korunması amacıyla 6 ay önce 2 güvenlik kamerası ihale yöntemi ile alınarak müzede farklı 2 noktaya monte edildi. Aradan geçen 6 ay boyunca kameraların görüntülerini izlemek amacıyla bir bilgisayar alınmadığı için 2 güvenlik kamerası sadece hırsızlara karşı caydırıcı amaçlı olarak kullanılıyor.

Muğla Valisi Temel Koçaklar, Muğla Müzesi’nde bulunan kameraların bilgisayar sisteminin olmadığını doğrulayarak, “güvenlik kameralarının bilgisayar bağlantısı olmadığı doğru. En kısa sürede bir bilgisayar alacağız” dedi.

Öte yandan, Milas Müzesi’nde 200 adet eserin kaybolduğu ve çalındığı iddialarının da doğru olmadığına işaret eden Koçaklar, “Arkadaşlarla görüştüm. Milas Müzesi’nden 200 adet eserin çalındığı iddiaları kesinlikle doğru değil” dedi.


Müzede Bulunan Eserler
Muğla Müzesi’ndeki kapalı alanlarda sergilenen arkeolojik buluntuların büyük bölümü Stratonikeia antik kenti kazılarından getirildi.

Özlüce köyü Kaklıcatepe’de 1992 yılı sonlarında yapılan kazılarda 3 fosil yatağında bulunan ve 5-9 milyon yıl önce yaşamış hayvan ve bitkilere ait fosillerin sergilendiği Turolian Parkı Doğa Tarihi Bölümü de müzenin en ilginç bölümlerinden birisi.

Müzede ayrıca, 5 yıl önce Yatağan’da kömür havzalarındaki kazı çalışmaları sırasında bulunan, Roma dönemine ait 7 gladyatör mezar steli de sergileniyor.