Müzeye Gelen Turisti Kaleden Kaçırıyorlar



Ankara Kalesi esnafı trafik sorununa çözüm bulunmasını isterken, turist rehberlerinden şikayetçi oldu: “Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne turist getiriyorlar, kaleyi gezdirmeden geri götürüyorlar”.

Tarihi Hititlere kadar dayanan ve yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Ankara Kalesi esnafı, trafik ve park sorununa çözüm bulunmasını istiyor. Yabancı turistlerin de ilgiyle ziyaret ettiği kalede hizmet veren esnaf, trafik ve park sorununun giderilmesini istedi.

Hareket gelir

Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne turist getiren rehberlerin turistlere kaleyi gezdirmeden geri götürdüklerini de belirten kale esnafı, turistlerin kaleyi gezmesi halinde kalenin daha çok hareketleneceğini, bunun da ekonomik olarak küçük esnafa yarayacağını belirttiler. 37 yaşındaki bakır işleme sanatçısı Mustafa Yılmaz, şunları söyledi: “Ben 15 yıldır kalede bakır işleme sanatıyla uğraşıyorum. Yerli ve özellikle yabancı turistler bu sanata çok ilgi gösteriyor. Hemen yakınımızda Anadolu Medeniyetleri Müzesi var. Tur otobüsleri buraya yüzlerce turist getiriyor ve Ankara Kalesi’ni gezdirmeden geri götürüyor. Bu turistler kaleyi gezseler ekonomik olarak esnafta rahatlar, kale daha da canlanır”.