Müzikli Tramvay Seferleri Başladı



Beyoğlu İstiklal Caddesi’nin simgesi tramvay, İstanbul’un en yeni konser mekanı oldu. Her akşam 19.30-21.30 saatleri arasında, bir vagon dolusu müzisyen, Tünel-Taksim hattında canlı müzik yapıyor.

Avrupa Kültür Başkenti Ajansı sponsorluğunda, Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği tarafından gerçekleştirilen projenin adı; Beyoğlu Müzikle Başkadır.

Tünel-Taksim hattında çalışan tramvayın arkasına, sahne şeklinde ikinci bir vagon eklendi. Moda’da bulunan kırık dökük eski vagon, İkitelli’deki tramvay garajında, 1 aylık çalışmayla restore edilip sahneye çevrildi.

Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nizam Hışım, “Bir sahnede olması gereken tüm ses ve ışık sistemlerini sahne vagona monte ettik. Dünyada bir ilki gerçekleştirmiş olduk” diyor.

Etkinliğin açılış konserini Suzan Kardeş verdi. Her akşam başka bir ekip sahne alıyor. Yıl sonuna kadar her gece izleyebilirsiniz.

Blues’tan salsaya kadar birçok farklı müzik türüyle gencinden yaşlısına ve hatta turistlere kadar herkesi sokak ortasında dans ettiren bu eğlenceli tramvayla İstiklal Caddesi’nin herhangi bir noktasında karşılaşabilisiniz. Bu akşam Bluesmobile, yarın akşam ise Zebrass konserleri var.