NAI’nin Yeni Yöneticisi Ole Bouman

Ole Bouman

Netherlands Architecture Institute (NAI) Denetleyici Kurulu Ole Bouman’ı yönetici olarak atadı. Bouman geçenlerde Cincinati Resim Müzesi’nde çalışmak üzere NAI’den ayrılan Aoron Betsky’nin yerine geçecek. Ole Bouman yeni görevine 1 Nisan 2007’de başlayacak.
Denetleyici Kurul Başkanı Hans Anderson Ole Bouman’ın, NAI’nin yeni yöneticisi olmasına özel olarak sevindiğini dile getirerek şunları kaydetti : "Bu görev Hollanda Mimarlık Kültürü’nün kalbidir ve yurt dışında da mimarlığa çok yönlü bir şekilde bakabilmeyi, birikimi ve beklentilerini ifade etmek için enerjiyi gerektirir. Bouman, genel tartışmalarla NAI’yi birleştirmekte ve mimarlık için yeni tariflerde bulunmakta, mirası aktif hale getirmekte, yeni sergi konseptleri araştırmakta ve NAI’nin uluslararası faaliyet alanını genişletmekte doğru aday gibi görünüyor."

Ole Bouman
Ole Bouman, Stichting Archis, AMO (büro, OMA olarak geçiyor / Rem Koolhaas), Graduate School of Architecture, Planning and Preservation of Columbia University tarafından ortaklaşa çıkarılan Volume Dergisi’nde şef olarak çalışıyor. Ramallah, Meksika, Beyrut ve Priştine gibi şiddete maruz kalmış şehirlerde, kamusal alanların yeniden yapılandırılması konusunda temsilcilik yapıyor. Ayrıca Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde ders veriyor.

Ole Bouman, 1994’te The Invisible in Architecture ansiklopedisinin, 1996’da QuickTimes’da Real Space manifestosu’nun ve 2003’te De Strijd om Tijd‘in önsözünü yazdı. Milan Triennale, Manifesto 3 ve Boijmans Van Beuningen Müzesi’ne ithafen düzenlenen sergilerin küratörlüğünü yaptı. Makaleleri, De Groene Amsterdammer, The Independent, Artforum, De Gids, Domus, Harvard Design Review, El Croquis, Arquitectura & Viva, Proiekt Russia gibi pek çok yerde yayımlandı. Bouman, üniversitelerde, uluslararası kültür kurumlarında düzenli olarak konferanslar veriyor.

Ole Bouman düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Kısa zamanda (göreceli olarak) uluslararası mimarlık kurumlarının en iyisi haline gelen NAI’ye yönetici olmam için onay verilmesi çok güzel. Amacım, genel olarak mimarlıkta ve özellikle NAI’de, çağımızın mekansal iddialarından esinlenerek çalışmaktır."