Galataport’ta Görüşler Tamamlandı

İsrailli işadamı Ofer’in liderliğindeki konsorsiyumun kazandığı Galataport ihalesinde kurumlardan beklenen görüşler tamamlandı. Görüşler, Başbakan Yardımcısı Şener’e sunulacak.

Galataport ihalesinde Yüksek Planlama Kurulu onayı için beklenen kurum görüşleri de tamamlandı. İhale için görüş hazırlayan Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) eksik bulduğu belgeler Denizcilik İşletmeleri tarafından geçtiğimiz haftalarda sunulmuştu. Ardından da Hazine ve Ulaştırma Bakanlığı gibi kurumların görüşleri birkaç gün önce DPT’ye geldi. NTV’nin edindiği bilgiye göre, bu görüşlerde de ihale sürecine etki edecek bir unsur bulunmuyor. DPT bu görüşleri toparlayarak, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’e sunacak. Şener konuyla ilgili olarak “DPT incelesin, önüme getirsin diye bekliyorum” ifadesini kullanmıştı.

YPK’nın işadamı Sami Ofer’in başını çektiği konsorsiyum ile imzalanacak sözleşme taslağını onaylaması bekleniyor. Ofer’in çevresine bundan sonraki özelleştirme ihalelerine de katılacağı yorumunda bulunduğu belirtiliyor.