NATO Üssü Hobbit Evine Dönüştürülüyor!



Trabzon’un Maçka ilçesinde çok az kişi tarafından bilinen 67 yıllık NATO üssü ilk kez görüntülendi. NATO üssündeki askeri hangarların, “Macera Parkı” kapsamında J.R.R. Tolkien’in ünlü romanlarından beyaz perdeye uyarlanan Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi filmlerinden ilham alınarak yeniden tasarlanması konuşulmaya başlandı.

Macera parkına dönüşecek
Amerikalı askerlerin kullandığı üs 2010 yılında tamamen boşaltıldı. Hürriyet'te yer alan habere göre, 8 yıldır atıl durumda kalan NATO üssü hazırlanacak olan proje ile macera parkına dönüştürülecek. 46,5 dönümden oluşan arazide askeri yatakhaneler, futbol sahası, eğitim alanları ve sekiz tane ses izolasyonu yapılmış hangar bulunuyor. Net bir tarih bilinmese de askeri üssün 1950’li yıllarda yapılmış olduğu tahmin ediliyor. NATO üssünün, macera parkına çevrilerek turizm açısından da gelir elde edilmesi planlanıyor.

Proje henüz kesinleşmedi
Tesisin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım tarafından inşa edildiğini kaydeden Koçhan, “Burada profesyonel bir ekiple çalışarak yarı olimpik bir yüzme havuzu yapmayı düşünüyoruz. Boş alanlar var 2-3 katlı bir konaklama tesisi de yapılabilir. 8 tane hangarın hepsi tek başına bir tesis olur. Yüzüklerin Efendisi’nden Hobbit evleri var. Onlar gibi bir proje de hazırlanabilir” dedi.

Ünlü seri, turizme destek sağlıyor
Fantastik edebiyatın usta ismi J.R.R. Tolkien, Hobbit romanını 1937 yılında, Yüzüklerin Efendisi üçlemesini ise 1957 yılında tamamladı. Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği filmi 2001 yılında, ünlü yönetmen Peter Jackson tarafından beyaz perdeye uyarlandı. Dünyanın pek çok yerinde Hobbit evlerinden esinlenerek inşa edilen evler, oteller ve parklar bulunuyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu