'Ne Yapacağımızı Bilmiyoruz'



DHA'nın haberine göre, Suşehri ilçesinde merkeze 5 kilometre mesafedeki Öksülü Mahallesi'nin bağlantı yolu, yapım çalışmaları nedeni ile ulaşıma kapatıldı. Mahalle sakinleri, 1 yıldır belediye tarafından gösterilen Meslek Yüksekokulu yanında Abdulkadir Doğruyol'a ait arsadan geçen stabilize yolu kullanmaya başladı. İlçede Tebeardı Mahallesi'nde oturan Abdulkadir Doğruyol ise söz konusu yerdeki yolun kendisine bildirilmeden ve izin alınmadan kullanıldığını belirterek, dün bölgeye gidip, yol girişini iş makinesi ile kazdırarak ulaşıma kapattı. Doğruyol, stabilize yol olarak kullanılan yerin kendi tapulu arazisi olduğunu belirterek, belediye veya muhtarlığın kullanım için kendisinden izin almadığını ifade etti.

Öksülü Mahallesi Muhtarı Enver Tunç ise yolun kapatılması ile şaşkınlık yaşadıklarını belirterek, "Bu yolu belediye bize geçici olarak gösterdi. Asıl yolumuz diğer taraftaydı orası kapandı, biz de burayı geçici olarak kullanıyorduk. Arsa sahibi yolu kapatmış. Asıl yolumuz 1 yıldır kapalı, hala açılmadı sabırla bekliyoruz. Belediyeye durumu bildirdik. Mahallemizin asıl yolu da açılmadığı için ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

Olayın bildirilmesi üzerine İlçe Kaymakamı Kadir Perçi yolun kapatıldığı yere gelerek bilgi aldı. Polis ekipleri soruşturma başlattı.