'Ne Yaparsam Alırlar’ Dönemi Bitti, Yüzde 12.5 Peşinle Konut Satıyorum

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, konut sektöründe artık ’ne yapsam istediğim gibi satarım’ döneminin bittiğini söyledi ve "Artık konutta, müşterinin ödeme gücüne göre satabilmek şart. Konut fiyatımızın yüzde 12.5’i kadar peşinatı olan herkese 7-13 aylık dönemi ödemesiz uygun kredi koşullarıyla konut satışına başlıyoruz. Bunu Starland’de 354 konut için uygulayacağız" dedi.

2007’de konut talebinde umduğunu bulamayan inşaat firmaları, konut finansmanında ilginç kolaylıklar sağlamaya devam ediyor. Türkiye’nin en çok konut üreten firmalarından Ağaoğlu Şirketler Grubu Ataşehir’deki 354 konutluk Starland projesi için uygun ödeme koşullarıyla yeni bir kampanya tanıttı. Ağaoğlu bu projede konut bedelinin yüzde 12.5’ini ödeyebilen her müşteriye taksit ödemeleri 7 ila 13 ay ödemesiz olmak üzere konut satacak. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, 2007’de iki önemli ve tartışmalı seçim yaşandığını bu nedenle taleplerin ertelendiğini belirterek, 2008’de daha canlı bir konut piyasası beklediklerini anlattı. Ataşehir’deki My World’ün 4’üncü etabı olan Starland Projesi’nin 354 konutluk kısmını yeni finansman yöntemiyle satacaklarını ve konutları 2008 Ağustos ayında teslim edileceğini söyleyen Ağaoğlu, inşaat sektöründe konut talebi açısından uzun süredir bir durgunluktan bahsedildiği belirterek şöyle konuştu:

Yükseliş normalleşti
"Aslında önceki dönemde yaşanan çok hızlı yükselişin 2007’de normalleştiğini düşünüyorum. 2008’de de sektörün yüzde 15 civarında büyüyeceğini tahmin ediyorum. Artık konutu, müşterinin ödeme gücüne göre satabilmek çok önemli. ’Ne yaparsam istediğim gibi satarım’ dönemi bitti. A Grubu’nu saymıyorum ama B ve C grubu için konut en büyük yatırımdır. Bu nedenle yaptığınız konutun onların ulaşabileceği şartlarda satılabilmesi yeterli olur. Biz 1998’den beri kendi ödeme sistemlerimizde insanların alım gücüne göre finansman sağlamaya çalıştık. Şimdi de farklı bir finansman yöntemiyle konut satmaya başlıyoruz. Konut fiyatımızın yüzde 12.5 peşinatı olan herkesi 7-13 aylık dönemi ödemesiz olmak üzere konut satacağız" dedi.

Ataşehir'de iyi fırsat
My World projesinin son dönemde yıldızı çok parlayan Ataşehir’de, 3 bin 636 konutu ve ticari kompleksleri de içinde barındıran Avrupa’nın sayılı projelerinden biri olduğunu anlatan Ağaoğlu, gelecekte Merkez Bankası başta olmak üzere, büyük finans kuruluşlarının da bu bölgeye komşu olacağını belirtti.

Ağaoğlu mevduatı avantaj sağladı
Bu finansman modeli için Akbank ve Vakıfbank ile çözüm ortaklığı korduklarını söyleyen Ali Ağaoğlu bu konuda da şunları söyledi: "Ağaoğlu olarak bütün mevduatımızı bu bankalarda topladık. Bunun bankaya sağladığı avantaj karşılığı da biz müşterimiz için bu bankaların sağlayacağı avantajları devreye soktuk."

Merkez Bankası gelmese de Ataşehir finans merkezi

Merkez Bankası’nın İstanbul’a taşınması tartışmalarında odak bölge haline gelen Ataşehir’in dünya çapında ilgi odağı olduğunu savunan Ali Ağaoğlu, "Bizim kullandığımız inşaat teknolojisi ve inşaatlarımzdaki hız nedeniyle Avrupa’dan birçok üniversite öğrencilerini gönderiyor ve burada projemizde staj görüyorlar. Merkez Bankası da buraya taşınacak. Merkez Bankası gelmese bile bölgemizde finans merkezi projesi için imar plan çalışmaları tamamlanmış durumda. Büyük bir alan finans merkezi olarak geliştirilecek. Başbakan da bunu söyledi. Merkez Bankası gelir ya da gelmez ama o bölge bir finans merkezi olarak plana işlendi. Kamu bankaları geliyor" dedi.

Bol seçenekli 354 konut

Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı da Ağustosta tamamlanması beklenen Starland’de 1+1’den 5+1’e, çatı dubleksten, bahçe dublekse 8 farklı daire seçeneği sunulduğunu söyledi. 13, 16 ve 28 katlı bloklardan oluşan, 67-323 metrekare arasında değişen 354 daire satışa sunulduğunu söyleyen Rahvalı, bölgenin yatırım için çok cazip olduğunu vurguladı