Newsweek: İstanbul Zenginlerinin Gözdesi Kemer Country



Zenginliği yeniden tarif eden dergi, İstanbul'daki "cip ve para meraklısı gençlerin" Kemer Country'yi tercih ettiğini yazdı. Amerikan Newsweek dergisi, dünyanın dört bir yanındaki zenginlerin artık lüks muhitlerin yanı sıra lüks evlerin bulunduğu 'siteler'de yaşamayı tercih ettiğini yazdı.

Haberde, zenginlikleri birbirlerine denk ailelerin yerleştiği bu sitelerde, ortak sosyal merkezler, lokantalar, spor merkezleri, kreşler, hatta golf sahalarının bulunduğuna dikkat çekilerek, "küçük ütopya merkezleri" yaratıldığı kaydedildi. Dergi, bunlara bir örnek olarak da İstanbul'daki Kemer Country'yi gösterdi.

Kemer Country'de Osmanlı tarzı ahşap görünümlü evler, üçgen şeklinde binanın üzerine doğru sarkan çatılar ve Arnavut kaldırımlı taşların bulunduğuna da dikkat çeken dergi, Kemer'deki tarzın "Türkiye'deki cip ve para meraklısı gençler arasında çok tuttuğunu" belirten dergi, en az on sitenin de Kemer Country'yi taklit ettiğini kaydetti..

Yeni tarz
Newsweek, dünya jet sosyetesinin tarzının da değiştiğini de anlatarak, "Hong Kong'daki evlerinden çıkıp New York'ta yemek yemeye gidiyorlar. Ardından da Londra'da tiyatro izliyorlar" ifadelerini kullandı. Yazıya göre artık zenginler, özellikle basından ve gözlerden uzak yaşamaya çalışıyor. Kamuoyundan uzak yaşamaya çalışan ünlüler arasında Rus işadamı Roman Abramoviç ile Microsoft'un kurucularından Paul Allen örnek gösterildi.