Bitmeyen Kavşaklara Açılış



Başbakan Erdoğan'ın açılışlarını yaptığı 20 kavşaktan ikisinin inşaatının halen devam ettiği, üçünün ise çevre düzenlemelerinin tamamlanmadığı ortaya çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışlarını gerçekleştirdiği İstanbul'daki 20 kavşaktan ikisinin inşaatının halen sürdüğü üçünün ise çevre düzenlemelerinin tamamlanmadığı ortaya çıktı.

İnşaatlar sürüyor
Lütfi Kırdar Konferans Salonu'nda geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen törende Başbakan Erdoğan'ın telekonferansla tek tek ilçe belediye başkanlarına bağlanarak açılışlarını gerçekleştirdiği 20 kavşak arasında yer alan Başrampaşa Kadife Kavşağı ile Baltalimanı TEM Bağlantı Kavşağı'nın inşaatları henüz sürüyor.

Tek geliş, tek gidiş açık
Bayrampaşa'nın TEM bağlantısı ile Aksaray ve Mahmutbey'e direk gidiş-geliş imkânı sağlayacak olan Kadife Kavşağı'nın inşaatının 20 Nisan'da sona ereceği öğrenildi. Baltalimanı Sahil Yolu ve TEM Otoyoluile Etiler Altgeçidi'nin arasında kalan ve 4 şeritli bağlantı yolunun ise, henüz iki şeridi trafik hizmeti veriyor. Çift geliş gidişli yapılması planlanan bağlantı yolunda şu an tek geliş ile tek gidiş açık. Bağlantı yolunun yanında bulunan Kavaklı Dere'nin ıslahı ise açıklamaların aksine tamamlanamadı.

116 proje içinde yer alıyor
İstanbul trafiğine nefes aldıracak 116 Kavşak Projesi içerisinde yer alan kavşaklardan üçünün de çevre düzenlemelerinin bitmediği belirlendi. Görkemli bir törenle hizmete sokulan kavşaklardan İkitelli AO Kavşağı, Zeytinburnu Ambarlı Kavşağı ve Metris Kavşağı'nın çevre çalışmaları sürüyor.