Beylikdüzü’ne 30 Milyon YTL’lik ’Yeşilvadi’

Beylikdüzü, 9 kilometre uzunluğunda, yaklaşık 1 milyon metrekare üzerinde 6 etaptan oluşacak "Yeşilvadi Projesi"yle İstanbul’un yeni eğlence, dinlence ve spor alanı yapmayı hedefliyor. İstanbul Büyükşehir ve Beylikdüzü belediyelerinin ortaklaşa hazırladıkları proje 30 milyon YTL’ye mál olacak. Yapımına Mayıs 2006’da başlanacak Yeşilvadi Projesi, 2008’de tamamlanacak.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, Marmara Denizi’nin temizlenmesi ve Kavaklı deresinin ıslahı ile geliştirilen Yeşil Vadi Projesi’nin İstanbul’un akciğerlerinden biri olacağını söylüyor.

Kavaklı'ya denizden ulaşılacak
Orakçı’nın verdiği bilgiye göre, Beylikdüzü’nde fabrika ve kanalizasyon atıklarıyla kolektöre dönüşen Kavaklı Deresi’nin kirlilik oranı, normalin 600 bin kat üzerine çıktı. Çevreyi ve insan sağlığını tehdit eden dere, İSKİ tarafından ıslah ediliyor. Islah çalışmaları ve Yeşilvadi Projesi’yle Kavaklı sahili de kullanıma açılacak. Buradan beldeye deniz ulaşımı sağlanması da düşünülüyor. Vehbi Orakçı, 150 bin nüfusa sahip Beylikdüzü’nün, modern bir uydu kent olmanın yanı sıra, şehir gürültüsünden uzak, mavi ve yeşilin kucaklaştığı bir sayfiye yerine dönüştürmeyi amaçladıklarını belirtiyor. Beylikdüzü doğal güzellikleri, denizi ile İstanbul’un gözde mekanları arasına girmeye hazırlanıyor.