Nijerya'dan Türkiye'ye Yatırım Çağrısı



CHA'nın haberine göre, Nijerya Ticaret, Sanayi, Madenler ve Tarım Odaları Birliği (NACCIMA) Başkan Vekili Dahiru Muhammed Ardo, Nijerya’nın kârlı ve yatırımlara açık bir ülke olduğunu söyledi. Dahiru Muhammed Ardo, Türkiye’nin önemli şirketlerini ülkesinde enerji, katı madenler ve inşaat gibi alanlara yatırım yapmaya davet etti.

'Yatırım için karlı'

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), petrol ve maden kaynaklarıyla bilinen Nijerya’dan 150 girişimciyi ağırladı. Bu çerçevede yapılan Türkiye-Nijerya Ticaret ve Yatırım Forumu’nda ithalat ile ihracat imkânları ele alındı, yatırım alanlarına değinildi. Forumda söz alan NACCIMA Başkan Vekili Dahiru Muhammed Ardo, Nijerya ile Türkiye’nin güçlü siyasi bağları bulunduğuna işaret etti. 2 ülkenin ticaret ve yatırımlarda el ele verdiğini anlatan Muhammed Ardo, "Nijerya Türkiye’nin Afrika’da en büyük ticari ortaklarından. Kârlı olup yatırım için uygun" dedi.

Ticaret hacm, 552 Milyon Dolar

TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral ise, Nijerya’yı petrol, doğalgaz ve maden alanında önemli bir aktör olarak yorumladı. Türkiye’den şirketlere bu ülkeye gidip yatırım yapmayı öneren Meral, şöyle devam etti:

"Biz, gidip gördük. Nijerya, kimilerinin iddia ettiği gibi değil, hakikaten güvenli bir ülke. Ülkede imar, yapı, tarım, tekstil, makine, kimyevi ürünler, finans ve enerjide yatırım imkânları var. Bunlar, mutlaka ele alınmalıdır. Şu an Türkiye ve Nijerya’nın ticareti 552 milyon dolar."