Nilüfer ve Yıldırım'ın Bütçeleri Kabul Edildi



Nilüfer ve Yıldırım belediyelerinin 2010 yılı bütçeleri önceki gün gerçekleştirilen meclis toplantılarından kabul edildi. Nilüfer'in bütçesi 118, Yıldırım'ın ise 155 milyon TL olarak onaylandı.

Nilüfer Belediyesi`nin önceki akşam Konak Kültür Merkezi'nde gerçekleşen meclis toplantısında 2010 Mali Yılı Bütçesi ve 2010 Yılı Performans Programı karara bağlandı. 2010 bütçesi oy birliği ile kabul edilirken, AKP grubu Performans Programı'na çekimser kaldığı için bu madde oy çokluğu ile kabul edildi. Gelir ve gider bütçesi olarak 118 milyon 150 bin TL olarak kabul edilen 2010 Mali Yılı Bütçesi'nin titiz bir çalışmayla hazırlandığına dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeni bütçenin belediyeye bağlanan ilk kademe belediyelerinin geçen yıl ki bütçelerinin de dikkate alınarak hazırlandığını söyledi. Geçen yıl ki bütçenin 142 milyon olduğunu ve bunun yüzde 53`ünün gerçekleştiğini hatırlatan Bozbey, yeni bütçeyi, tüm Türkiye'yi ve Bursa'yı etkileyen ekonomik kriz dikkate alarak oluşturduklarını ifade etti.

Bozbey, ekonomistlerden ekonomik krizin bu yıl ve gelecek yıl da süreciğinin tahminlerini aldıklarını belirterek, borçları da önümüzdeki 3 yıllık periyotta sıkıntı oluşturmayacak şekilde en aza indirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Yeni dönemde cari dengelerini kurmayı hedeflediklerini vurgulayan Bozbey, "Yeni dönemde cari harcamalar ile diğer yatırım harcamalarında denkliği sağlamak istiyoruz. Hesaplarımızı buna göre yaptık. Bütçenin yüzde 70 oranında gerçekleşmesini hedefliyoruz" diye konuştu.

Kültür ve sanat faaliyetlerine bütçeden fazla pay ayrıldığı yönündeki eleştirilere de yanıt veren Bozbey, "Aslında Nilüfer'in hedefi kültür, sanat, eğitim-bilim ve spor kenti olmaktır. Bu yöndeki çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Bu çalışmalara harcadığımız para ise 1.5 milyon civarında. Yani eleştirildiği gibi bütçemizin büyük kısmını harcamıyoruz" dedi.

Yıldırım Belediyesi'nin 2010 yılı bütçesi de 155 milyon 850 bin TL olarak kabul edildi.

Yıldırım'a 2010 yılında yapılacak olan hizmetler için ayrılan bütçenin hayırlı olmasını temenni eden Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Uyum ve birlikteliğin gösterildiği meclisimiz tam bir aile ortamıdır. Farklı siyasi partilerden de gelsek, hepimiz Yıldırımlılara hizmet için burada varız. Bu yıl ki bütçemizi geçen yıllarda da olduğu gibi Yıldırım'a yeni hizmetler kazandırmak ve devam eden projeleri tamamlayarak, Yıldırım'ın çehresine yeni güzellikler katmak için kullanacağız" diye konuştu.