Nishino'dan Kentsel İzlenimler; "Diorama Maps"



Sanatorium yeni sergi sezonunu güncel Japon fotoğrafının genç ve öne çıkan isimlerinden Sohei Nishino’nun İstanbul’daki ilk kişisel sergisi olan “Diorama Maps” ile açıyor. Sergi, Nishino’nun Osaka Üniversitesi’nde öğrenciyken başladığı ve halen devam ettirdiği aynı adlı seriden örnekler barındırıyor.

Diorama Maps serisi, Nishino’nun seçtiği şehirlerin sokaklarını yürüyerek gezdiği ve bu esnada fotoğrafını çekip kayıt altına alarak kendi hafızasında yeniden yarattığı çok katmanlı ve büyük boyutlu haritalardan oluşuyor. Her harita, Nishino’nun çektiği fotoğrafların yine kendisi tarafından basılması, kesilip yapıştırılması ve ardından üretilmiş olan kolajın fotoğrafının çekilmesi ile hummalı bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkıyor.

Haritalar, Sohei Nishino’nun şehre kişisel bakışını ve şehrin kendisinde bıraktığı sübjektif izlenimlerle şehrin ikonik yerlerini bir arada izleyiciye sunuyor.

"Diorama Maps" sergisi, 11 Eylül – 12 Ekim 2013 tarihleri arasında Sanatorium’da izlenebilir.



Sanatçı hakkında

Sohei Nishino1982 yılında Hyogo’da doğdu. Osaka Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesin’de eğitimini tamamladı. 2005 yılında Canon New Cosmos Photography Excellence Award’u aldı. Pek çok grup ve kişisel sergiye katılan Nishino’nun işleri Amana Photo Collection,Louis Vuitton ve Saatchi Gallery gibi kurumlarında koleksiyonlarında yer alıyor.