Nuh Tufanı Gibi



Marmara ve Trakya şiddetli sağanak yağışla birlikte sular altında kaldı. 9 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Selimpaşa’da aşırı yağış nedeniyle E-5 karayolu trafiğe kapandı. Onlarca otomobil sular altında kaldı. Selden en büyük hasarı Silvri, Selimpaşa, Saray ve Çatalca gördü. Araçlarında mahsur kalanlar için kurtarma operasyonu yapıldı. Kıyıkent’te sular altında kalan evlerde mahsur kalan vatandaşlar itfaiye botlarıyla kurtarıldı.

Marmara'yı sel vurdu

Tekirdağ’ın Saray İlçesi’ne bağlı Bahçeköy ve Güngörmez köylerinin yakınından geçen Kambursöğüt Deresi, aşırı yağışlar nedeniyle gece 03.30 sıralarında taştı. Taşkın, iki köydeki çok sayıda evi sular altında bıraktı. Bazı ağıllarda bulunan büyükbaş hayvanlar telef oldu. Saray İlçesi’nde de su baskınları hasara neden oldu. İlçeye bağlı bir çok köyde evler ve çiftlikler sular altında kaldı. Güngörmez köyü mevkinde bulunan ve sular altında kalan bir hayvan çiftliğinde 5 kişi kayboldu.

Önceki akşam saatlerinden itibaren kentte etkisini artıran ve gece boyunca da devam eden sağanak yağış, Silivri, Çatalca, Küçükçekmece, Avcılar, Kartal, Pendik ve Tuzla’da da etkili oldu. Silivri ve Çatalca’da su baskını nedeniyle evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekiplerince çıkarıldı. Ev ve iş yerlerine dolan sular ise itfaiye ve İSKİ ekiplerince tahliye edildi. Bu arada, Çatalca Devlet Hastanesi’nin polikliniklerini de su bastığı, itfaiye ve orman bölge müdürlüğü ekiplerince suyun tahliye edilmeye çalışıldığı belirtildi.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz, ancak baş edemiyoruz. Çevre ilçelerden yardım istedik. Değişik noktalarda kurtarma çalışmaları sürüyor” dedi. Pendik’te 5 katlı bir binanın çatı katına yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Yangın, olay yerine gelen itfaiye görevlilerince diğer katlara sıçramadan söndürüldü. Kuzey Ege Denizi’nde etkili olan fırtına, Gökçeada-Kabatepe ile Bozcaada-Geyikli hattındaki arabavapur seferlerini olumsuz etkiledi. Saatteki hamle hızı zaman zaman 70 kilometreyi aşan poyraz nedeniyle, ilk olarak sabah 07.00’de Gökçeada’dan Kabetepe’ye yapılması gereken sefer iptal edildi.

Ege de nasibini aldı

Geyikli’den ise sabah 07.30’da Bozcaada’ya ulaşan araba vapurunun ardından, 10.00’daki sefer hava muhalefeti nedeniyle ertelendi. Balıkesir’in Gönen İlçesi’ne bağlı Dereköy’de köprüden geçerken dengesini kaybederek taşan dereye düşen 64 yaşındaki Hasan Yılmaz sel sularında kayboldu.  Sarıköy’de de yolun çökmesi sonucu sel sularına kapılan araçtaki 4 kişi kurtarıldı.