Nükleer Mühendislik Eğitimi için Rusya'ya 75 Öğrenci daha Gönderiliyor



Rusya'da Nükleer Mühendislik Alanında Eğitim Programı kapsamında, Eylül ayında Rusya-Moskova Mephi Üniversitesi'ne nükleer mühendislik eğitimi için 75 öğrenci gönderilecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, daha önce toplamda 300 olan gidecek öğrenci sayısı 600'e çıkarken, programa fen, edebiyat ve mühendislik fakültelerinin, fizik veya matematik derslerinin okutulduğu tüm bölümleri, hazırlık, 1, 2, 3 ve 4'ncü sınıfta okuyan öğrenciler ve geçen seneden farklı olarak, bu sene sınava lise mezunu olacak olan ve Nisan 2012-de üniversite sınavına giren öğrenciler de katılabilecek. Sınavı Akkuyu NGS Elektrik Üretim AŞ (proje şirketi) yapacak. Başvurular, 21 Mayıs 2012-1 Temmuz 2012 tarihleri arasında, http://www.akkunpp.com internet adresinden yapılacak.
    
15 Temmuz 2012 Pazar günü saat 13.30'da Ankara Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde yazılı sınav yapılacak. Sınav, genel lise müfredatı matematik ve fizik konularını içerecek. Üniversiteye giriş puanı esas alınarak başvuranlar içinden, 600 öğrenci yazılı sınava çağrılacak. 600 öğrenci içerisinden de 300 öğrenci, sözlü sınava çağrılacak ve içlerinden 75 asil, 75 yedek öğrenci seçilecek. Seçilerek gönderilecek 75 öğrenci ilk yıl Rusça dil eğitimi alacak. Akabinde öğrencilere 5,5 yıllık nükleer mühendisliği lisans eğitimi verilecek.
    
Ardından öğrenciler, 1 ile 3 yıl arasında Rusya Federasyonu'ndaki nükleer güç santrallerinde uygulamaya yönelik uzmanlık çalışması yapacak ve çalıştıkları süre için Rusya'daki muadillerine ödenen ücretler ödenecek.