Nullifire ile Daha Güvenli Yapılar



35 yılı aşkın bir süredir, ısıya maruz kaldığında genleşen (intümesan) malzeme teknolojisine ve pasif yangın dayanımı çözümleri ile kullanımı kolay, güvenilir ve çevre bilinçli ürünleriyle bu endüstriye yön veren Nullifire İngiltere ve İskoçya’da çeşitli projelerde kullanılıyor.

Londra metrosunun en işlek hatlarından biri ile yan yana olan geliştirilmiş yeni kontrol merkezi, Nullifire tarafından formüle edilen ve üretilen sistemler kullanılarak korunuyor. Şehir merkezi ile Hammersmith arasındaki hat üzerinde bulunan bu yeni merkezde, son teknoloji sinyalizasyon ve haberleşme sistemleri kullanırken çalışanlar için de yüksek güvenlik ve rahat çalışma ortamı sağlıyor. Ana çelik çerçeveyi kaplayan beton güverteleri güçlendirilen binanın zemin katında güç odaları ve ofislerin yanında ana kontrol odası bulunuyor ve bu bölümlerin tasarımında çelik kirişler görülüyor. Çevre çelik yapılara yaklaşık bir saatlik bir yangın koruma sağlamak için kullanılan Nullifire S708 çelik boya sistemleri su bazlı formülü ile kullanıcılara dost çözüm sunuyor ve dış unsurlara uzun süre maruz kalabiliyor.

Toplamda yaklaşık 2500 metrekare çelik yapı bu şekilde işleme uğradı. Yangına dayanıklı boya S708 ürününe ek olarak Hammersmith Kontrol Merkezinde ayrıca bir saat dayanıma sahip S707 ile S606 ürünleri uygulandı. Binadaki bazı yerlerde de Solvent Bazlı TS 815 ile Su Bazlı TS 816 Yüksek performanslı dekoratif sonkatlar kullanıldı.

Lancashire şehrine kurulan yeni tıbbi tesis Fleetwood Temel Bakım Merkezi de dayanıklılığı ispatlanmış Nullifire marka ürün gamı içersinde bulunan, yangına dayanıklı intumesan boya S707 ile kaplı yapısal çelik kullanılarak inşa edildi.

Bu merkezde 60 dakikaya kadar dayanıklı intümesan boyalar kullanıldı. Çelik montaj ekibinin beş ila altı haftalık bir çalışması sonucunda S707-60 sisteminin uygulaması tamamlandı. Bu projede 60 dakikaya kadar dayanıklı ürünler kullanılmasına rağmen ürün gamı içerisinde bulunan farklı formulasyondaki ürünler ile 30, 60, 90 ve 120 dakikaya kadar dayanım sağlandı.

Nullifire birçok farklı ülkede olduğu gibi İskoçya’da da performansı kanıtlandı, uygulaması kolay ve tam anlamıyla güvenilir ürünler kullanıldı.  

Midlothian Dalkeith Tıp Merkezindeki ilk düşünce tabiki yangının bina içersinde başka alanlara özellikle de en kritik nokta olan çatıya yayılmasını engellemekti. Sonuç olarak duvarlardaki ve kat aralarında bulunan geçiş detaylarında sızdırmazlık malzemeleri kullanılırken çatı detaylarında yangın perdeleri kullanıldı. Yaklaşık olarak 1000 metrekare büyüklüğündeki alana kurulu binadaki çatı alanları çok kısıtlıydı ancak Nullifire teknik ekibi hedeflere ulaşılmada proje içerisinde önemli tavsiyelerde bulundular ve uygulamalarda en ince detayı bile atlamadan tıp merkezinin yangın güvenliğini sağladılar.