NY Dünya Ticaret Merkezi'ne İki Yeni İmza: Gehry ve Snøhetta

NY Dünya Ticaret Merkezi'ndeki sanat ve gösteri merkezini Frank Gehry'nin tasarlayacağı ilan edildi. Kompleks, Joyce Tiyatrosu Uluslararası Dans Merkezi ve Signature Tiyatro Merkezi'ni içerecek.

İskenderiye Kütüphanesi'nin tasarımıcısı Snøhetta firması ise "Ground Zero"da Uluslararası Özgürlük Merkezi'ne evsahipliği yapacak olan bir müzenin tasarımcısı olarak seçildi. Müzede ayrıca bir çizim merkezi de bulunacak. Her iki mimar da yarışmada herhangi bir öneri ya da çizim sunmadılar, mülakat sonucu seçildiler.

Gehry mülakat sırasında sanat merkezinin yapılacağı alana pencereden baktığını ve gözyaşlarını tutamadığını söylerken, Snøhetta'dan Craig Dykers, tasarlayacakları müzenin biçimine ilişkin, oluşmuş herhangi bir düşünceleri olmadığını açıkladı. Çizimlerin 2005 yılının başında hazır olacağı belirtiliyor.

Öte yandan, sanat merkezi yarışmasında adaylar arasında olan ve işi Gehry'e kaptıran, müze yarışmasında ise adı hiç geçmeyen Daniel Libeskind'in, Dünya Ticaret Merkezi'ne herhangi bir prestijli bina yapma umudu da böylece sona ermiş oldu.