O Atıklar Heykel Olacak



DHA'nın haberine göre, Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan "Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası" kapsamında 8 liman ve 10 plajdan çıkarılarak belediye kademesinde toplanan yaklaşık 20 ton atığın Bodrum Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile düzenlenecek heykel yarışmasında değerlendirileceği belirtildi. 15 Mart - 05 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen yarımada genelinde devam eden deniz dibi temizliği çalışmalarında denizden çıkarılan atıklar, Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencilerinin çalışmalarıyla sanat eserine dönüştürülecek.

Heykel bölümü öğrencileri belediye kademesinde biriktirilen çöp ve atık maddeleri değerlendirerek enstalasyon ve heykel çalışmalarında kullanmak üzere dalgıçlar tarafından denizden çıkarılan ve belediye ekipleri tarafından sahilden taşınarak biriktirilen atık malzemeleri yerinde inceledi. Araç lastiği, cam şişeler, inşaat demirleri, metal levhalar, tekstil atığı, balıkçı ağları, süper market arabaları ve daha pek çok atık malzemenin yer aldığı alanda öğrenciler malzeme seçimi yaptı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Orhan Tekin, öğrencilerle birlikte bu çalışmada yaratılacak eserlerin topluma ciddi mesajlar vereceğini belirtip, "Denizin dibinden çıkarılan çok şaşırtıcı ve aklımıza hiç gelmeyen malzemeleri görünce biz de şoke olduk. İnsanların denize attıkları bu maddelerden atıklardan çöplerden yapılacak eserler topluma deniz temizliği ve çevre kirliliği konusunda önemli mesajlar verecek. Bizler, heykel yapacağız diye denize atık maddeleri atmaya devam etmesinler" dedi.

Dört gün boyunca devam edecek çalışmalar sonunda ortaya çıkarılacak eserler, jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek. Bodrum Belediyesi yetkilileri ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi’nin öğretim üyelerinden oluşan jüri, yapacakları değerlendirme sonucunda dereceye giren öğrencileri belirleyecek. Öğrencilere ödülleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde düzenlenecek törende takdim edilecek. Seçilen eserler daha sonra Bodrum ilçesi sokak ve meydanlarında sergilenecek.

Reklam Goruntulenme Bolumu