O Firmanın Yetkilisi Konuştu



Türkiye'nin gündemine oturan Ulus’taki Zafer Anıtı’nın sarıya boyanmasıyla ilgili skandala imza atan firmanın yetkilisi Ankara Hürriyet’e konuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin yüklenici firmayı suçladığı Atatürk Heykeli’nin sarıya boyandığı skandalın kahramanı Serkim Temizlik Firması yetkilisi Volkan Özat, “Bir gün önce haberimiz vardı ama toparlayamayacağımız için böyle oldu” dedi.

Belediyenin kendilerine “temizlik yapılması” konusunda talimatı olduğunu söyleyen Özat sözlerini şöyle sürdürdü:

Bize temizlik yapın denmişti

“Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden herhangi bir talimat verilmedi. Talimat temizlik yapılması konusundaydı. Bize yalnızca ‘Heykellere temizlik yapın’ denilmişti. Hatayı bizim arkadaşlarımız yani bizim firmamız yaptı.”

Heykeli eski haline getirmek için gerekli çalışmayı yapacaklarını söyleyen Özat, “Eski haline ne zaman getirirsiniz” sorunusunu, “3-5 güne eski haline getiririz” dedi.

Faturayı amire kestiler

“Belediyeyle ilk temizlik işiniz Ulus Anıtı mı oldu?” sorusuna, “Ankara genelinde farklı işlerimiz de oluyor” yanıtını veren Özat, “Tamamiyle firmanın hatası. Belediyeden personelimize boyama yönünde bir talimat verilmemiştir” demekle yetindi. “Boyamadan ötürü firma içinde bir tasarrufa gidilecek mi?” sorusuna ise Özat, “Boyamayı yapan personellerin başlarındaki amir işten çıkarıldı” yanıtını verdi.