Stargate'in Kapısı 2 Yıl İçinde Açılacak



Baytur İnşaat'ın şubat ayında temelini atacağı 184 dairelik lüks konut projesi Stargate'de 113 metrekarelik stüdyo daireler yer alacak. Kozyatağı'ndaki proje, 2 yıl içinde tamamlanacak.

Kozyatağı'nda inşa edilecek lüks konut projesi Stargate, Baytur İnşaat tarafından hayata geçirilecek. Hillside City'nin karşısında ve Incity'nin de hemen yanında 18 dönümlük bir alan üzerine inşa edilecek olan proje, 5 blokta toplam 184 lüks daireden oluşacak. Stargate, sosyal olanaklar açısından zengin bir site olacak. Projede; açık ve kapalı yüzme havuzu, spor merkezi, masa tenisi ve bilardo oynanabilen alanlar bulunacak. Bunların yanı sıra bisiklet ve yürüyüş parkurları, çocuk oyun parkları ve buhar odası da Stargate'te bir kafe ile restoran da yer alacak.

Kısa ve uzun blok seçenekleri
Stargate'teki toplam 5 bloğun hepsi de farklı yüksekliklerde inşa edilecek. Birinci blok, zemin artı 22 katlı olacak ve her katta iki daire olmak üzere toplam 44 daireden oluşacak. İkinci blok, zemin artı 21 katlı inşa edilecek; her katta daire ile toplam 84 dairelik bir blok olacak. Üçüncü blok, zemin artı 10 katlı olacak; katlardaki daire sayısı 3+1 olacak. Bu blokta toplam 20 daire bulunacak. Dördüncü blok, zemin artı 8 kattan ve 3-1 sistemine göre toplam 16 daireden oluşacak. Beşinci blok da yine 3-1 sistemi ile inşa edilecek ve zemin artı 10 katlı blokta 20 daire bulunacak.

Büyük stüdyo daireler
Projedeki konutlar 85 metrekarelik stüdyolardan 300 metrekarelik dairelere kadar farklı büyüklük ve planlarda sunulacak. Stargate'in bir özelliği de ayrı bir mutfağa sahip olan 113 metrekare büyüklüğünde stüdyo daire seçeneğine sahip olması. Mutfak ve salonun bir olduğu 85 ve 95 metrekarelik klasik stüdyo daire tipleri de projede yerini alacak. Bloklarda hem stüdyo hem de 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daire seçenekleri bulunacak. Dubleksler ise bahçe ve ara kat dublekslerinden oluşacak. Stargate'in kurulacağı 18 dönümlük arazinin 5 bin metrekaresi kapalı alanlara, geri kalan kısım ise sosyal tesislere ve yeşil alanlara ayrılmış. Akıllı sayaçlı ısıtma sistemi sayesinde merkezi ısıtmaya sahip olan dairelerde oda ısısını ev sahibi kendisi ayarlayabilecek. Sitede toplam 370 araçlık otopark bulunacak.

24 saat kamera
Dairelerde klimanın dışında multi split sistem altyapısı, akıllı analog adresli yangın algılama sistemi, merkezi müzik sistemi altyapısı ve tüm beyaz eşyalar olacak. Stargate'deki dairelerde dijital uydu sistemi ve kablolu TV ile birlikte dört adet de telefon hattı bulunacak. Sitede 24 saat kapalı devre kamera izleme ve kayıt sistemi işleyecek. Temelinin şubat ayında atılacak olan Stargate, 2 yıl sonra teslim edilecek.

'Merkezilik en önemli şart'
Baytur İnşaat Satış Müdürü Özgül İyilik, yeni projelerinin 'farklı bir ortama geçiş'i gerçekleştireceğini ve can güvenliğinin en önemli konu olduğunu anlattı. İyilik, "Biz, Stargate'i o kadar çok sevsinler ki, evlerinden çıkmak içlerinden gelmesin istiyoruz. Bu nedenle 'farklı bir dünyaya giriş' olarak algılanabilecek Stargate ismini seçtik" dedi.

Orta sınıfa proje yolda
İnşaat projelerinin çoğunda olduğu gibi Stargate'te de hedef kitlesi olarak A ve B plus grubu seçtiklerini belirten İyilik, orta sınıfa hitap eden konut projelerini de gerçekleştirmeyi düşündüklerini kaydetti. Arazi seçimlerini yaparken merkezi noktalara yöneldiklerini, kıyıda köşede kalan ve hedef kitlelerini cezbetmeyen arazileri tercih etmediklerini söyledi. İyilik, mortgage ile ilgili şunları dile getirdi: "Şu anda inşaat sektöründe bir patlama değil, gelişme yaşanıyor. Bu gelişme devam edecektir. 2007'ye kadar yükselmeye devam edeceğini düşündüğümüz fiyatlar ise arsa değerleriyle doğru orantılı. Mortgage ile bu yükseliş bir parça artabilir ama sonra stabil hale gelecektir. Biz, altyapıyı önceden çok iyi hazırladığımız için iyi organize olabiliyoruz ve finansal anlamda da sıkıntı yaşamadığımız, üçlü kalite belgesine sahip bir firma olduğumuzdan 4 veya 4 buçuk günde 1 kat çıkabiliyoruz."