ODE, Tesisat Yalıtımı Ürün Gruplarıyla Avrupa Pazarında



ODE Yalıtım Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir, tesisat yalıtımının, yeni ürün ve üretim proseslerini yatırımla, sürekli besledikleri ve çok önemsedikleri bir alan olduğunu vurguladı. Türkiye’de kauçukta lider olan firmalarının, tesisat ürün grubunda pazara sunduğu son ürünlerle, Türkiye ve Avrupa’da zirvedeki konumunu daha da güçlendirdiğini belirten Özdemir, ODE olarak yurt içi ve dışında alıcılarıyla, cam yününde Starflex, taş yününde Rockflex, elastomerik kauçuk köpüğünde ise R-Flex markalarıyla buluştuklarını hatırlattı.

“Tesisat yalıtımında çok ciddi hedeflerimiz ve büyüme planlarımız var” ifadesini kullanan Erhan Özdemir, “Bu planlarımızı da hem ürün hem de satış faaliyeti anlamında aralıksız destekliyoruz. Büyümede itici gücünü Ar-Ge’den alan bir firma olarak, bu alanda da çalışmalarımızı hız kesmeksizin sürdürüyoruz” diye konuştu. R-Flex ailesine ait son ürünlerini, sektör için önemli bir buluşma noktası sayılan ISH 2019 Fuarı’nda tanıttıklarını hatırlatan Özdemir, “Elastomerik kauçuk köpüğünde yüksek su buharı difüzyon direnç katsayılı (µ≥ 11.000) ODE R-Flex ailesinin yeni ürünü olan bu ürünümüz, özellikle soğuk hat tesisat yalıtımında yoğuşmaya karşı maksimum koruma sağlıyor ve tesisatın çalışma ömrünü uzatıyor. Ürün aynı zamanda 0,032 W/(m.K ) (-20 °C) değerindeki ısı iletkenlik katsayısı ile enerji verimliliğini de artırıyor” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Teskon+Sodex 2019 Fuarı’nda ise Türkiye’de ilk kez 60 mm kalınlığındaki R-flex levha ürünlerini tanıttıklarını kaydeden Özdemir, tesisat yalıtımı ihracatıyla ilgili olarak yurtdışı pazarlarda ürünlere ilişkin katma değer beklentisinin arttığının da altını çizdi. Özdemir, şöyle konuştu: “Uluslararası pazarlarda, özellikle de Avrupa pazarlarında katma değerli ürünlerden beklenti artıyor. Örneğin sadece cam yünü levha değil, üzerinde yangın dayanımı sağlayan malzemelerin olduğu cam yünü levhalar tercih ediliyor. Ya da tesisat yalıtım malzemesi olarak üzerinde ürün performansını arttıran kaplama malzemelerinin olduğu ürünler talep ediliyor. ODE olarak biz de ulaştığımız Ar-Ge kabiliyeti ile yurtdışı pazarların bu ihtiyaç ve taleplerine hızla yanıt verebiliyoruz. Ar-Ge odağımız ve katma değerli ürünlerimizle, tesisatta yurtiçindeki liderliğimizi ve Avrupa’nın en iyileri arasındaki konumumuzu önümüzdeki süreçte de güçlendirmeye devam edecek, mevcut ve yeni pazarlarda büyümeyi sürdüreceğiz.”