ODTÜ Mimarlik Bölümü Öğrencilerinin Gelecek Tasarımı: 'the MODULATOR'



Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Bölümü'nde verilmekte olan 'Arch 475 Advanced Digital Design Studio' dersi kapsamında tasarlanan 'the MODULATOR' mimarlığın sayısal tasarım ve üretim teknolojileri ile değişen yüzünü temsil ediyor.

Doç. Dr. Arzu Gönenç Sorguç tarafından, Doç. Dr. Mine Özkar ve Araştırma Görevlisi Fatma Zehra Çakıcı’nın desteği ile yürütülen stüdyoda, öğrenciler Cem Korkmaz, Belamir Köse, Fırat Özgenel ve Matte Csocsics’in parametrik olarak çevresel koşullara cevaben tasarladıkları 'the Modulator' aynı zamanda yeni bir strüktür anlayışını da örnekliyor.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Arzu Gönenç Sorguç, doğal elyaf takviyeli fibercementten nümerik kontrolle kesilen parçaların birbirine takılması ile oluşturulan ve mimarlıkta makine hassasiyeti, minimum malzeme ziyanı, yapıldığı çevrenin koşullarına uyum sağlayabilme ve performansa dayalı tasarım anlayışının bir sonucu olan tasarımın, ODTÜ Mimarlık Bölümü'nün misyonu olan çağdaş eğitim anlayışının bir göstergesi olduğunu belirtiyor.