ODTÜ Ormanı Yangınında Tinerci Şüphesi



ODTÜ ormanında üç ayrı yerde yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangını büyümeden kontrol altına aldı. Yangın bölgesinde üç kişi kaçarken görüldü, ama yakalanamadı.

Gölbaşı Konya Yolu Samanyolu Evleri arkasında bulunan ODTÜ ormanında önceki gün akşamüstü 3 ayrı yangın çıktı. 3 ayrı yangına Büyükşehir Gölbaşı İtfaiye Ekipleri müdahele ederek büyümeden söndürdü. Son çıkan yangında tinerci olduğu düşünülen 3 kişi özel güvenlik ekipleri tarafından kaçarken görüldü, yakalanamadı. Hava sıcaklıkları ile birlikte Gölbaşı’nda ayrıca 10 ayrı bölgede ot ve anız yangını çıktı. Yangınlardan dikkat çekeni ise Konya Yolu Samanyolu Evleri bitişiğinde bulunan ODTÜ ormanında oldu.

Tutanak tutuldu

Akşam üstü çıkan ilk yangın 18.00’de, ikinci yangın 20.05’de, üçüncü yangın ise sabah 10.03’de çıktı. İlk yangının neden çıktığı bilinmezken 2. yangında kundaklama şüphesini çıkan üçüncü yangınla 3 kişinin kaçmasının bu ihtimalı kuvvetlendirdiği belirtildi. ODTÜ ormanında otların tutuşmasıyla çıkan yangınlar büyümeden söndürülürken, 3 gün önce yaklaşık 100 dönüme yakın bölge yanmıştı. Son yangınların ise bu bölgenin hemen altında çıkması dikkat çekti. Orman yangın alanına gelen Gölbaşı Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tinercilere ait olduğu düşünülen bir tiner şişesini alıp, tutanak tutarak araştırmalara başladı.

Bir ayda 40 yangın

Gölbaşı’nda son 1 ay içerisinde yaklaşık 40 yangın meydana geldi. Çoğunluğu ot ve ekin alanı olmak üzere orman ve ev yangınları oldu. İtfaiyeciler, Bu aylarda ot ve anız yangınlarına dikkat çekerken, çiftçilerin anızlarını yakmamasını istedi.