ODTÜ'deki Ağaç Katliamının Nedeni AVM Yolu mu?



Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler 18 Ekim gecesi ODTÜ arazisine girerek arazi içinden geçecek yol projesiyle ilgili çalışmalara başlamıştı. Üç bine yakın ağacın kesildiği çalışmaların bu denli hızlı başlamasının ardındaki nedenin AVM yolu olduğu iddia edildi.

Odatv'de yer alan habere göre, ODTÜ Ormanı'nın içinden geçirilmesi planlanan yol ile ilgili farklı detaylar ortaya çıktı. Sosyal medyada dolaşan iddiaya göre, yol inşaatının bu kadar hızlandırılmasının sebebi açılacak olan bir AVM'ye ulaşım sağlamak.

Büyük protestolara sahne olan çalışmalarda bir yandan polis müdahalesi yaşanırken diğer yandan geceli gündüzlü yüzlerce iş makinesi yol inşaatına tam gaz yüklendi.

İnşaatın bu kadar hızlandırılmasının sebebi olarak sosyal medyada dolaşan bir iddia oldukça tartışılıyor.

Çünkü açılacak olan yeni yol, aynı zamanda 29 Ekim'de açılışı yapılacak olan Taurus AVM'nin ulaşımını kolaylaştıracak.

Ankaralı işadamı Yunus Ensari ve Amerikalı Taurus Yatırım Holding'in ortaklaşa inşa ettiği Taurus AVM, daha önce de gündeme gelmişti.

AVM'nin Amerikalı ortaklarından Taurus Yatırım Holding Başkanı Lorenz Reibling, "2014 yılından itibaren Türkiye'ye 500 milyon dolarlık daha yatırım yapmayı hedefliyoruz. Hızla büyüyen kentsel dönüşüm projelerinde yer almak istiyoruz" demişti.

TAURUS AVM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertan Dal ise "Ankara'ya en son 10 yıl önce gelmiştim. Havaalanından merkeze gelirken bile büyük bir dönüşüm olduğunu anlıyorsunuz. Aynı dönüşüm İstanbul'da yapılamıyor" diyerek neden orayı tercih ettiklerini açıklamışlardı.