Ödüllü Projeyi Bitirmeden Yenisini Yapmaya Başlıyor



İsmini Seyrantepe Spor Kompleksi, Avrupa Yakası Adalet Sarayı ve Ataşehir’de inşası devam eden Meridian projesi ile pekiştiren Varyap, 2011’de 500 milyon TL ciro hedefliyor.

Seyrantepe Spor Kompleksi ve Avrupa Yakası Adalet Sarayı binasını yıl sonuna kadar teslim etmeye hazırlanan Varyap, Ataşehir’de inşa ettiği Varyap Meridian projesini 2012’de bitirecek. Gelecek yıl içinde yine Ateşehir’de GAP İnşaat konsorsiyumuyla yapacağı karma projenin ana hatları ise hızlı adımlarla kesinleşiyor.

Sadece konutta hedef 3 bin

2011 ciro hedefini 500 milyon TL olarak belirleyen Varyap, yapacağı konut sayısını ise 2 bin 500-3 bin olarak planladı. Sadece konut yapmadıklarına dikkat çeken Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, projelerin ticari bölümlerinin de olduğunu söyledi. Bu konutların lokasyonlarının finans merkezi ve Ataşehir olacağını söyleyen Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, GAP İnşaat konsorsiyumu ile birlikte yeni bir proje hazırlığında olduklarını, 100 bin metrekarelik arsa üzerinde gerçekleşecek projenin tam anlamıyla bir kentsel tasarım harikası olacağını söyledi. Projenin konut-residans, ofis, otel ve AVM’yi içeren karma bir proje olacağını belirten Varlıbaş, mimari projenin RMJM Mimarlık Bürosu tarafından hazırlanacağını dile getirdi.

2011’de ayrıca Ataşehir’de finans merkezinin ortasında yer alacak yeni bir iş merkezi projesine de başlayacaklarını belirten Varlıbaş, “Finans merkezinde inşa edilecek bu iş merkezi 10 dönümlük bir arazi üzerinde yaklaşık 50 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak” dedi.

Yaşam merkezi eksiği kapatacak

Ataşehir’in, Anadolu yakasında yaşam merkezi yönünden eksiğinin dikkatlerinden kaçmadığını söyleyen Varlıbaş, “İnsanların topluca gidip eğlenecekleri, yiyip içecekleri, gezecekleri, dinlenecekleri, alışveriş yapacakları çok fonksiyonel yerler yok. Varyap Meridian’ın yanında yer alacak bu yaşam ve kültür merkezi projesini 2011 yılı içerisinde hayata geçireceğiz. Projede yer altında katlar olacak, yarı açık ve kapalı bir konseptte ve doğayla bütünleşmiş bir proje planlıyoruz” diyerek yeni merkez hakkında ipuçları verdi.

Yurtdışı projelerde boy gösterecek

Türkiye’de geliştirdikleri projelere ek olarak Seyrantepe Stadyumu’nun kendilerine yeni kapılar açtığının altını çizen Varlıbaş, “Irak, Katar, Brezilya, Suudi Arabistan ve Ukranya’dan teklifler aldık. Gelecek yıl uluslararası arenada işler yapacağız. Irak’taki 50 bin kişi kapasiteli Necef stadyumunun yapımı için hükümetten davet aldık. İhalesi 2010 Aralık ayında sonuçlanacak” diye konuştu.

2010 yılının kendileri için çok hareketli geçtiğini ve  birçok proje gerçekleştirdiklerini belirten Varlıbaş, “Varyap, Trabzon Belediye Sarayı’nı ekim ayında teslim etti. Seyrantepe Spor Kompleksi ve Adalet Sarayı’nı ise 2010 yılı sonunda teslim edeceğiz. Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası ile Tekirdağ Ceza ve İnfaz Kurumu Kampusü ise 2012 yılında tamamlanacak. Varlıbaş AVM Atapark Trabzon’u ise 2 Ekim’de ziyarete açtık” dedi.

Toplam 1.500 konutun bulunduğu Varyap Meridian projesini 2012 yılında tamamlamayı planladıklarını söyleyen Varlıbaş, 400 konutluk Grand Towers’taki 250 daireyi kasım ayında satışa çıkardıklarını ve 15 gün içinde yüzde 60’ının satıldığını söyledi. Metrekare fiyatlarının 4 bin 500 TL ile 6 bin 750 TL arasında değiştiğini söyleyen Varlıbaş, proje tamamlandığında  fiyatların 10 bin TL’nin üzerine çıkacağını  kaydetti.