Öğrenciler Barınma Sorunu Yaşarken 2 Yurt Kaderine Terk Edildi



Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde kullanılmayan ve harabeye dönen 2 öğrenci yurdu, ilçe sakinlerinin tepkisine neden oluyor.

Sözcü’den Kemal Atlan’ın haberine göre; Fransa’da ticaret yapan Sivrihisarlı iş insanı Dr. Tevhid Çamoğlu'nun yaptırdığı 150 öğrenci kapasiteli Sivrihisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrenci Yurdu ile yine 150 öğrenci kapasiteli, KHK ile el konulan Salmanı Farisi öğrenci yurtları 6 yıldır kullanılmıyor.

Adeta çürümeye terk edilen yurtlar, gerekli önlemler alınmadığı için yağmalanmaya başlandı. 2021-2022 eğitim öğretim yılı başlangıcında yaşanan yurt sorunları döneminde konuyu gündeme getiren İYİ Parti Eskişehir Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, yetkililere bir kez daha seslenerek ufak bir bakımla kullanılabilecek duruma gelecek olan yurtlara sahip çıkılmasını istedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

“Öğrenci yurtlarının yıkılması mı bekleniyor?”
İlçedeki biri 2 yıldır, diğeri 6 yıldır atıl bulunan öğrenci yurtlarının Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü’ne devrinin yapılarak, yüksek öğrenimde çekilen yurt sıkıntısının giderilmesini isteyen Toptaş, “İlçemizdeki atıl durumdaki yurtların sorunu halen çözülmedi. Yetkililer bizi duymuyor ya da duymak istemiyor. Bu yurtlar milli servetimiz ve ilçemizde de ihtiyacımız var.” dedi.

“Pencereleri dahi söküp götürüyorlar”
İlçe halkından toplanan paralarla yapılan öğrenci yurdunun çürümeye terk edildiğini vurgulayan Toptaş, şunları söyledi:

“Kanun Hükmünde Kararname ile el konulan öğrenci yurdu 6 yıldır gerekli koruma önlemleri alınmadığından ve ilgisizlik yüzünden kötü niyetli kişiler tarafından yağmalandı. Yurt binasının elektrik, su, kalorifer tesisatları, kapılar musluklar hatta pencereler yerlerinden sökülüp götürüldü.

İlçemiz iş insanlarından Dr. Tevhid Çamoğlu tarafından yaptırılıp, yıllarca öğrencilerin barınmasında kullanılan öğrenci yurdu da yaklaşık 2 yıldır boş bekletilmektedir. Son zamanlarda ilgisizlik yüzünden kapıları kilitli olduğu halde camları kırılarak yağmalanmaya başlanmasını ibretle izlemekteyiz.”

Yeniden Meclis gündemine taşındı
Sivrihisar'da yaşanan öğrenci yurdu sorununu Eylül 2021'de Gençlik ve Spor Bakanlığı'na verdiği soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdığını belirten CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, geçen sürede çözüm için adım atılmadığını söyledi. Süllü, “Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sivrihisar Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim gören öğrencilerin Eskişehir merkezden o kadar yolu her gün gidip gelmelerinin hem zaman hem de maliyet açısından karşılanmasının imkânsız olduğunu ve ilçede yeterli sayıda kiralık daire bulunmadığını belirttiğimiz soru önergesine gelen cevap ise laf kalabalığı oldu.” diyerek çürüyen iki yurt binasını ve çözülmeyen sorunu yeniden Meclis gündemine taşıdı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.