Oktay Ekinci İle 'İmar Dosyası'nda Bu Hafta




Kentlerimiz aynı zamanda bin yılların uygarlık merkezleri. Son yıllarda ise daha da yaygınlaşan emlak rantına dayalı imar politikalarının tahribatı altındalar. Tarihsel birikimleri de yok eden bu sürecin toplumsal kültür, yerel kimlikler kimlik ve kentsel değerler üzerindeki etkilerini Oktay Ekinci’nin hazırlayıp sunduğu İmar Dosyası sorguluyor. Programda Beyoğlu'nun dünü, bugünü, geleceği ile Osmanlı'dan bugüne mimarlık konuları anılar ve gözlemler aracılığıyla aktarılacak.

Yapı Endüstri Merkezi'nde çeklien ve Kanal B'de yayınlanacak olan kent kültürü programı 'İmar Dosyası'nda bu hafta Doğan Kuban ve Doğan Hasol'la Osmanlı'dan bugüne kent, mimarlık ve siyaset konuşulacak.

Mimarlık dünyamızın saygın isimleri Prof. Doğan Kuban ile Doğan Hasol, geçenlerde İstanbul’da yapılan Beyoğlu’nun Dünü, Bugünü ve Geleceği konulu sempozyumun sonuçlarıyla birlikte, Osmanlı’dan günümüze kentleşme ve mimarlık serüvenimizi irdeleyecekler.

9 Aralık'ta 23.00 - 00.30 saatleri arasında yayınlanacak programın güncel kent haberlerini ise Yapı dergisinden Yasemin Keskin Enginöz sunuyor.