Okyanus Yaşamını Güvence Altına Alan "Net Effect" Türkiye'de



Okyanuslardan esinlenen ve Net-Works™ girişimi tarafından desteklenen Net Effect™ Türkiye'de görücüye çıktı.

Ünlü tasarımcı David Oakey’nin imzasını taşıyan Net Effect serisi, aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesini de içerisinde barındırıyor. Hem okyanusun enerjisinden hem de kirlilik ve iklim değişimi sebebiyle tehlike altında olan doğal ortama katkıda bulunma güdüsünden esinlenilerek yaratılan koleksiyon, atık balık ağları kullanılarak, %100 geri dönüşümlü naylondan üretiliyor. Okyanusun kirliliğine çözüm getiren atık ağ toplama programı, aynı zamanda köylülere ek kazanç olarak geri dönüyor.

Interface Türkiye Ülke Müdürü Celal Murat Güney, davette yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye’nin karo halı alanında önemli bir pazar olduğuna dikkat çekerek; “Interface Türkiye olarak, pazarda başarılı olmak için neyin gerekli olduğunu biliyoruz. Uluslararası ölçekte ciddi bir bilgi birikimine, iyi ürünlere ve kaliteli iş ortaklarına sahibiz.” dedi.



Net Effect projesine hayat veren isimlerden Interface İnovasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Miriam Turner ise tanıtımda yaptığı sunumda, markanın 'ürünün ötesine geçen tasarım' anlayışını aktardı.Yoksul ülkelerdeki atık balık ağlarını değerlendirme fikrinden doğan projeye, 2 yıl içerisinde, Filipinler’in 26 köyünden 892 haneyi dahil ettiklerini belirten Turner, Net Effect’in başarısını vurgulamak için şu bilgileri paylaştı:

“Doğal yaşamı korumayı hedefleyen Zoological Society of London (ZSL) ve iplik üreticisi Aquafil işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz, yenilikçi bir global işletme ve koruma ortaklığı olan Net-Works girişimi sayesinde, her köyden ayda 200 kg atık balık ağı toplandı. Bu atıkların her 2,5 kilogramı ailelere 1 kg pirinç olarak geri dönüyor.”



Halı teknolojisinde, 'Geri dönüştür. Yeniden kullan. Onar. Yeniden Tasarla' ilkesinden hareketle yarattıkları Net Effect koleksiyonunda, tasarımcı David Oakey’nin, dalgaların çarpışmasıyla oluşan görüntüden ilham aldığında dikkat çekti.

Turner’ın ardından yeniden söz alan Celal Murat Güney, Interface Türkiye ekibine, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen Interface üyelerine ve etkinliğin organizasyonunu üstlenen Yapı-Endüstri Merkezi (YEM)’e teşekkür etti. Hem tasarım hem de sürdürülebilirlik konusunda endüstriye liderlik eden Interface’in klasik karo halıdan çok farklı bir noktada olduğunu ifade eden Güney, 2020 ekolojik hedeflerine giden yolda, tüm süreçlerde (tasarım, üretim, tedarik) en tepede yer aldıklarını ekledi.

Net Effect tanıtım gecesi, İstanbul Orkestrası konserinin eşlik ettiği kokteylle sona erdi.

Reklam Goruntulenme Bolumu