Olimpiyat Köyü'nün Tasarımını Yapacak Ekip Belli Oldu




2012 Olimpiyat Köyü'nün inşaat süreçlerinin hızlanması açısından önemli bir adım atıldı. Geçen yıl Londra'nın olimpiyat köyü için önerdiği genel çerçeveyi tasarlayan ekibin projeyi devam ettireceği açıklandı. Ekip, Foreign Office of Architects, HOK Sport, Buro Happold, Allies&Morrison, WS Atkins ve Arup'tan oluşuyor. Olimpiyat parkının tüm altyapısı bu ekip tarafından oluşturulacak. Parkın çeşitli bölümleri ise ayrı ayrı tasarlanacak.


Olimpiyat Köyü, Londra'nın Doğusu'nda Stratford'da kurulacak. Zaha Hadid'in Aquatic Centre'ından, 80.000 kişilik stadyum önerisine kadar birçok proje hazırlık aşamasında. Oyunlar bittikten sonra sökülüp başka yere monte edilmesi düşünülen stadyumlar da yine bu bölgede kurulacak.












Olimpiyat parkının oyunlar sonrasında da kullanımı, organizatörlerin hedeflerinden birisi, belki de en önemlisi konumunda. Parkın, kentsel hayatla ilişkilendirilmesi de tasarım açısından oldukça önemli görünüyor. Zira böylesi büyük bir spor kompleksi inşaatının, Olimpiyatlar sonrasında da bir çekim merkezi olma ihtimali bulunuyor. Tasarımcı ekipten beklenen de, bu olanağın değerlendirilebileceği bir master planın ve kavramsal çerçevenin üretilmesi.


























Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.