Ömer Selçuk Baz'dan "Güncel Projeler ve Yarışmalar"



Mimarlık kültürünü geliştirmek, konuşulur ve tartışılır kılmak amacıyla mesleğin pratik ve teorik alanlarından kişileri ağırlayan “İKÜ Mimarlık Konuşmaları”, Güz 2010 döneminde genç mimar Ömer Selçuk Baz’ı ağırlıyor. İlk döneminde, yurt içinde ve dışında kendi ofisleri çerçevesinde profesyonel yaşamlarına yeni başlamış mimarları konuk edecek “İKÜ Mimarlık Konuşmaları” kapsamında Baz, “Güncel Projeler ve Yarışmalar” başlıklı bir sunum yapacak.

Baz’ın sunumu, 27 Aralık 2010 Pazartesi günü 12:00 – 13:00 saatleri arasında İKÜ Önder Öztunalı Salonu Ataköy Yerleşkesi’nde izlenebilir.


Ömer Selçuk Baz Hakkında:

1978 yılında Almanyanın Nürnberg şehrinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Antakya’da tamamladı. Mimarlık lisans eğitimini 2002 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi’nde tamamladı. 2002 yılında yüksek lisans çalışmalarına Viyana Teknik Üniversitesinde başladı. Öğrenciliği süresince çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller kazandı. Yüksek lisans çalışmalarına paralel olarak Atelier Stelzhammer’de konut ve alışveriş merkezi ağırlıklı olmak üzere çeşitli mimari projelerde görev aldı. 2005 yılında Türkiye’de açılan T.C Merkez Bankası Bursa Şubesi yarışmasında 1. Ödülü alarak, ortağı Didem Durakbaşa ile birlikte İstanbul’da Denge Mimarlığı kurdu. Denge Mimarlık Bünyesinde ulusal ve uluslararası proje ve yarışmalar için tasarımlar üretti. 2007 yılında Uluslararası Roland Rainer Konut Yerleşimi yarışmasında 1. ödülü kazandı. 2006-2009 yılları arasında Uludağ Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi’nde jüri üyelikleri yaptı.