Onbir Karpuz Taşıyan Türk Anıtı



Berlin’de sanatçilar tarafindan yürütülen bir kurum olan Sparwasser HQ’da Vasif Kortun tarafindan küratörlügü yapilan Placebo Etkisi isimli sergide, sanatçi Serkan Özkaya ve Ahmet Ögüt, içinde bulundugumuz yil gerçeklestirdikleri Onbir Karpuz Tasiyan Türk Aniti’ni, Berlinli izleyiciye sunuyor. Sergiyi Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi’nin yöneticisi ve 9. Uluslararasi Istanbul Bienali’nin küratörü Vasif Kortun, tipta çokça kullanilan ve ilaç ile tedavi arasindaki iliskiyi sorgulayan bir yaklasimin adindan esinlenerek düzenliyor.

Berlin’in ardindan önümüzdeki yil Subat ayinda Belgrad Çagdas Sanat Müzesi’nde ve Nisan’da ise Helsinki Sehir Müzesi’nde sergilenecek olan heykel geçtigimiz ay Garanti Platform Güncel Sanat Merkezi’nde Istanbullu sanatseverlere sunulmustu. “Bir Ingiliz, bir Japon, bir de Türk...” diye baslayan bir fikradan yola çikilarak yapilmis olan heykel 21 Eylül’de Platform’da hararetli tartismalara konu olmustu.

Özkaya bugüne degin yapitlarini basta Istanbul olmak üzere, aralarinda Paris, Berlin, Kopenhag, Torino, Milano, Malmö, Belgrad, Stockholm, New York ve Utrecht'in de bulundugu, dünyanin bir çok sanat baskentinde sergiledi. Kitaplari arasinda “Sanatta Deha ve Yaraticilik”, “DÖRDÜBIRYERDE” ve “Göründügü Gibi Degil! Açiklayabilirim” bulunmaktadir.