Onurlu 86 Yıl



Ankara’nın Başkent oluşunun 86. yıl dönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin birer mesaj yayınlarken, Ankara Valisi Kemal Önal ve heyeti Anıtkabir’i ziyaret etti. Açıklamalarda kurtuluş ve bağımsızlığın altı çizildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mesajında şunları söyledi:

"Ankara’nın başkent oluşu, milli egemenliğe dayanan, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu müjdeleyen bir nitelik taşımaktadır. Ülkemizin ekonomik, siyasi, kültürel ve toplumsal hayatına yön veren Ankara’nın, sahip olduğu zenginlikleri, tarihsel ve kültürel dokusunu koruyarak gelişmesini sürdüreceğine, daha güzel, daha modern ve daha dinamik bir başkent olarak dünyadaki konumunu güçlendireceğine inanıyorum."

Ata’nın huzurunda

Ankara Valisi Kemal Önal başkanlığındaki heyet ise, Ankara’nın Başkent oluşunun 86. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Önal, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

"Büyük Önder Atatürk,

Bugün, yeni bir derleniş ve diriliş merkezi olarak seçtiğiniz Ankara’nın, Başkent oluşunun 86. yıl dönümü. Ankara il yöneticileri olarak huzurundayız. 27 Aralık 1919’dan sonra fiilen, 13 Ekim 1923’ten itibaren yasa ile resmen devletimizin yönetim merkezi olan Ankara, kurtuluşun, bağımsızlığın, zaferin ve kuruluşun sembolüdür. Başkent Ankara, dün olduğu gibi bugün de Türk Milleti’nin bağımsızlığının ve özgürlüğünün, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma mücadelesinin güvencesi olmaya devam edecektir. Ruhunuz şad olsun."