Ören, Atıksu Arıtma Tesisine Kavuşuyor



Muğla’nın Büyükşehir Belediye statüsüne kavuştuğu 2014 yılına kadar, Milas’ın beş belde belediyesinden birisi olan ve Gökova Körfezi'nin kıyısında önemli bir turizm bölgesi olan Ören için atıksu arıtma tesisi ve kanalizasyon şebeke projeleri hazırlandı. Hazırlanan proje hakkında Örenliler’in bilgilendirilmesi için, Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Ören’de, halkı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

BirGün’den Nevzat Çağlar Tüfekçi’nin haberine göre; Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından İller Bankası ve Dünya Bankası’nca, belediyelerin sürdürülebilir bir geleceği planlamaları ve buna ilişkin yatırım yapmalarına yönelik bir destek mekanizması oluşturmak amacıyla geliştirilen, “Sürdürülebilir Şehirler Projesi-2” kapsamında, Dünya Bankası kredisiyle Ören’de yapılması planlanan projenin; maliyetinin 10 milyon 500 bin Avro (81 milyon TL) olduğu, en geç 2021 yılı içinde ihale edileceği ve projenin 24 ayda bitirilmesinin planlandığı açıklandı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Çevresel ve sosyal çalışmalar kapsamında halkı bilgilendirmek, halkın görüş ve önerilerini almak, inşaat ve işletme dönemlerimde halkla işbirliği tesis etmek üzere idare tarafından planlanan halkın katılımı toplantısına davet duyurusunda; toplantının 7 Temmuz Salı günü Saat 10.30’da Ören’de Belediye Labranda Çay Bahçesinde yapılacağı, projeyle ilgili Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme(ÇSED) raporu hakkında, ENCON Çevre Danışmanlık Ltd. tarafından sunum yapılacağı belirtildi.

Proje, Ören turizmini geliştirecek
Ören Muhtarı Bekir Keser, arıtma tesisi ve kanalizasyon şebekesinin yapılmasıyla, Ören’in önemli bir sorununun çözüleceğini ve Ören’de turizmin gelişeceğini belirterek şöyle konuştu: “Bu proje için çalışmalar 2012’de başladı ve daha önce İller Bankasına bir proje yaptırılmıştı. Muğla 2014’de Büyükşehir olunca, proje Büyükşehir Belediyesine devredildi. Projenin hayata geçmesiyle Ören sahillerinin mavi bayrak sahibi olacağını düşünüyorum. Bugüne kadar fosseptik çukurları vidanjörlerle boşaltılıyor, bu Örenliler için önemli bir maliyet unsuru oluşturuyordu. Projenin hayata geçmesiyle Ören halkı, bu dertten ve çevre kirliliğinden kurtulmuş olacak. Projeye emeği geçen ve katkısı olanlara teşekkür ediyorum.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.