Organize Sanayiyi Müteşebbise Sattılar



Uzunköprü Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulacağı Kavacık Köyü'ndeki 2 parselden oluşan 715 dönümlük hazine arazisi bakanlık oluru ile Uzunköprü OSB müteşebbis heyetine satıldı. OSB'nin kurulacağı alana karşı çıkan köylüler konuyu yargıya taşıyarak dava açtı. Haritada çalılık olarak gözüken hazineye ait OSB alanı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı onayı ile parselasyon çalışması yapılmak üzere imzalanan protokol ile Uzunköprü Organize Bölgesi Müteşebbis heyetine 1 milyon 200 bin TL bedelle satıldı.

Sözcü’de yer alan habere göre; 2 parselden oluşan toplamda 715 bin 055 metrakarelik hazine arazisi için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile satın alma protokolünün imzalandığını belirten Uzunköprü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı Ercan İhtiyar, “İmzalanan protokol ile çalılık olarak gözüken hazineye ait OSB alanı resmen OSB mütevelli heyetine geçmiş oldu” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

İhtiyar, “Türk ekonomisinin geçtiği sıkıntıları süreçte üretime en çok ihtiyaç duyduğu zamanlarda bölgeye yapılacak olan Uzunköprü OSB projemizde hiçbir sorun yok. Bu konuda önemli bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. Bu alan için geride bıraktığımız günlerde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Onayı ile parselasyon çalışması yapılmak üzere imzalanan protokol ile Uzunköprü Organize Bölgesi Müteşebbis Heyetine 1 milyon 200 bin TL bedelle satıldı. Artık alanda işlem yapma hakkı bu heyetin” diye konuştu.

Köylüler projenin iptalini istedi
İhtiyar, en kısa sürede çalışmaları başlatacaklarını belirtirken, köy sakinleri tarım arazilerinin yok olacağı gerekçesiyle projeye karşı çıkıyor. Köylüler, mezarlıklarının yok olacağını, hayavanlarının içecek su bulmakta zorlanacaklarını belirterek, projenin iptalini istedi.