ORKA Banyo, Sezgin Aksu ile İşbirliği Yaptı



Geçmişten günümüze evin dışa dönük en gözde alanı olarak hassasiyetle dekore edilen banyolar tasarımın da çokça konuşulduğu alanlara dönüşmeye başladı. Fonksiyonları artırılmış ve tasarımsal yaklaşımları olan banyo dolapları, mobilya ile uyumlu seramikler, armatürler ve kullanılan daha birçok malzemede renk, tasarım, uyum ve fonksiyonellik önem kazanmaya başladı. Tüm bu dönüşümün 1992 yılından bu yana bir parçası olan ve global bir marka haline gelen ORKA Banyo, Sezgin Aksu ile işbirliği yapıyor. Bütünsel tasarım yaklaşımı ile kullanım kolaylığını konforla buluşturan ORKA Banyo, yeni dönemde Sezgin Aksu imzasıyla koleksiyonuna eklediği ‘Bokses’ ve ‘CYO (Create Your Own)’ ürün grupları ile banyolarda yeni bir dönemin kapısını aralıyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu

‘Biz değişimin ve dönüşümün öncüsü olmayı seviyoruz. Kendimizle yarışarak sektöre yenilikler katıyoruz’ diyen ORKA Banyo Genel Müdürü Nalan Yılmaz; ‘Türkiye’de uzmanlaşma ile ilgili hep bir sorun var. Biz uzmanlaştığımız alanda en iyi üretimi yaparak globalleşme hedefi ile yola çıktık. Türkiye’de ilk demonte banyo dolabı üreticisi olarak çıktığımız yolda sürekli yatırımlar yaparak sektöre yenilikler kattık. 2019 yılı bu anlamda bizim için verimli bir yıl oldu. Hem çok önemli bir adım atarak tasarım merkezimizi hayata geçirdik hem de Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tanınmış marka sertifikamızı aldık.

Sezgin Aksu ile yaptığımız bu işbirliği ile de globalleşme hedefimizi daha güçlendirmek ve Türkiye’de hala bir sektör olarak değerlendirilmeyen banyo mobilyaları sektörüne değer katmak istedik. Toplum olarak banyolar bizim için en önemli alanlar olmuştur. Eve gelen misafirin değerlendirme kriterlerinden biridir banyo. Bu gelenekten yola çıkarak banyoları daha değerli ve daha şık alanlara dönüştürmeye yönelik adımlarımıza Sezgin Aksu’nun yeni koleksiyonunu ekleyerek bir ilke imza attık. Artık banyolarda tasarım konuşacak’ dedi.

Banyolarda farklı form ve materyallerle sınırsız kombinasyon
Tasarımcı Sezgin Aksu, ‘ORKA ile işbirliğimiz doğrultusunda banyo mobilyası tasarlamak benim için heyecan verici oldu. Banyo tasarımlarında bugüne kadar hep saklı, kapalı formlar ön plandaydı. Tasarım aşamasında artık daha özgür banyoları görmek istediğimizi düşündüm. Bokses ve CYO koleksiyonları ile tam bu noktada hayal ettiğimiz şeyi tasarladık. Bokses koleksiyonunda aklıma ilk gelen şey geometrik formlar, daireler ve karelerdi. Geometrik formlar daha esnek bir kullanıma ve sonsuz kombinasyona izin veriyor ve kullanıcıya özgürlük sağlıyor.

Bokses, kişinin hayal ettiği banyoyu yaratmasına imkan veren, kare, daire ve dikdörtgen gibi farklı formlardan oluşan minimalist bir sistem. Koleksiyondaki ürünlerin farklı boyutları yatay ve dikey yönde büyük esneklik sağlıyor ve her zevke uygun çözüm oluyor. Bokses’ta daha ileri gidip sistemi yaşam alanlarının tamamına uyum sağlayacak şekilde geliştirdik. Duvara monte bir depolama elemanı, bağımsız bir büfe, hatta makyaj masası bile olabilecek esneklikte bir ürün grubu tasarladık. Minimalist formu ile Bokses, banyodan oturma odasına sınır olmaksızın yerleşecektir. ‘ diyor.

CYO: Yeni nesil banyolar için cesur ve çarpıcı alternatif
Dairesel formların bağımsız yapısından yola çıkarak yine özgür bir yapıyla oluşturulan ve kullanıcıya kombinasyon avantajı sunan Sezgin Aksu imzalı CYO (Create Your Own) koleksiyonu ise, farklı boyut ve renkleri ustalıkla bir araya getiriyor. Banyolarda görmeye alışkın olunmayan cesur renk ve formları buluşturan CYO, yeni nesil banyolar için çarpıcı bir alternatif oluşturmaya hazırlanıyor.

 

*

ORKA Banyo Hakkında

Üretim faaliyetlerini gerçekleştirdiği Düzce’deki 22.000 m2 fabrikasında 240 kişiyi aşan istihdamı, güçlü ihracat yapılanması ile alanında sektörde hizmet veriyor. Yıllık ortalama 540 bin modül banyo mobilyası üretimi gerçekleştiren ORKA Banyo, Türkiye’de 81 ilde 450’den fazla satış noktası ile tüketicisiyle buluşuyor. Özgün tasarımlarıyla ORKA, aynı zamanda uluslararası pazarda başta Avrupa olmak üzere 71 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Daha esnek ve hızlı üretim yapabilmek için sistem, makine, hat, bina ve insan kaynağı yatırımlarına devam eden ORKA Banyo, Düzce’deki üretim tesisinin kapasitesini %30 oranında artırıyor. Yeni lojistik deposu ve makine yatırımlarını 2020’de faaliyete geçirecek olan marka, artan kapasitesinin getirmiş olduğu üretim avantajını ihracat getirisine dönüştürmeyi ve ihracatta %45 oranında büyümeyi hedefliyor.