Ormandan 13 Bin Ağaç Kesildi



CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in soru önergesini yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Elmalı Bayır Devlet Ormanının (Polis Hatıra Ormanı) bir kısmının, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattına ait depo sahası ve triyaj alanı olarak kullanılmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Emlak Yönetimi Daire Başkanlığına 49 yıl süre ile bedelli olarak bırakıldığını söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanı, izin sahasının 2 Ocak 2013 tarihinde İBB'ye teslim edildiğini, olağanüstü hasılat etası raporu gereği izin alanına denk gelen 13 bin 252 adet ağacın kesildiğini kaydetti.

Dünya Gazetesi’nin haberinde göre Eroğlu, ağaçların Metro Hattı depo ve triyaj alanı izni gereği, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman köylüsüne kestirildiğini belirterek şöyle dedi: "Şantiye kurmak maksadıyla ağaç kesilmemiş olup, şantiye alanı bahse konu orman alanının dışında kalmaktadır. Ağaçların kesildiği bölgeye kurulan şantiye Metro Hattı'nın bağlantılı olduğu inşaat süresince bölgede kalacak geçici bir şantiyedir. İzne konu sahanın tahsisinde, Polis Hatıra Ormanına karşılık, inşaat çalışmalarının sona ermesine müteakip kullanılmayacak alanların düzenlenerek ağaçlandırılacağı İBB tarafından taahhüt edilmiştir.

Elmalı Bayırı Devlet Ormanı, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne 'Polis Hatıra Ormanı' kurmak maksadıyla tahsis edilmemiş, Polis Haftası etkinliklerinde Orman İdaresi ve Polis Teşkilatının birlikte fidan diktikleri bir sahadır. Bu aşamada da yeni bir alanın İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilmesi söz konusu değildir."