Ormanı Keserek Koruyacaklar!



Ormanları korumada ilginç bir yönteme imza atıldı. Daha önce orman yangınlarına karşı uçak-helikopter alarak önlem almaya çalışan AKP iktidarı şimdi de tüccarın istediği ağacı keserek ormanı ‘korumayı’ hedefliyor. Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü, tüccarın isteği ağacı keserek hem stoku engelleyecek hem de değerlendirilmeyen emvalin çürümesinin önüne geçecek.

Orman ürünleri işleyen bir fabrikada incelemelerde bulunan Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, bundan sonra ormandan tüccarın isteğine göre ağaç kesileceğini söyledi. İstenilen ağacın kesilmesiyle stokun önüne geçileceğini iddia eden Yıldız, bunun işgücünü azaltarak maliyetleri de düşüreceğini iddia etti. Bu uygulamanın aynı zamanda depolarda değerlendirilmeyen orman emvalinin çürümesinin önüne geçeceğini de ifade eden Yıldız, “Önceden orman ürünleri işleyen fabrikalardan görüş alınmaksızın orman emvali kesilirdi. Bu da stok yapmaya sebep olur, bazen bu stoklar uzun yıllar beklerdi. Bu da tabii ki orman emvalinin kalitesinin düşmesine hatta çürümesine neden olurdu. Biz bu uygulama ile ihtiyaca göre ağaç keseceğimizden aynı zamanda ormanı da korumuş olacağız. Bunun yanında orman ürünü işleyen fabrikalar da hammaddelerini kolaylıkla sağlamış olacaktır” dedi.

Küresel kriz sebebiyle orman ürünleri piyasasında bir daralma görüldüğünü anlatan Yıldız, uygulama ile ekonomik kriz yönetimine de olumlu katkı sağlayacaklarını iddia etti.