Ormanın Kalbinde Ruh Okşayan Villalar



Arsan İnşaat’ın Çekmeköy’de 45.4 bin metrekare alan üzerinde yapımına başladığı 53 villadan oluşan Checklife Çekmeköy Orman Villaları projesi, ormanın kalbinde, huzurlu bir yaşam vaat ediyor. Fiyatların 810 bin dolardan başlayıp 1.38 milyon dolara çıktığı projenin Ağustos 2010’da sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. Arsan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Cengiz, Checklife projesini, "Ormanın içinde bağırmayan ama ruhu okşayan villalar" olarak yorumluyor.

Arsan İnşaat’ın Çekmeköy’de 45.4 bin metrekare alan üzerinde yapımına başladığı Checklife Çekmeköy Orman Villaları projesi, ormanın içinde, yeşili bol, huzurlu bir yaşam vaat ediyor. Proje sahibinin "ormanın kalbinde, bağırmayan ama ruh okşayan" diye tanımladığı 53 villadan oluşan proje, spa, wellnes center ve geniş sosyal donatılarıyla dikkat çekiyor. Projede buhar odası, sauna, açık jakuzi, zen bahçelerinin yanı sıra muhteşem orman manzarası da bulunuyor. Arsan Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Cengiz ile "Çok özel bir yaşam alanı yaratmaya çalıştık" dediği Checklife Çekmeköy Orman Villaları projesini konuştuk.

Checklife projesini genel özellikleriyle anlatır mısınız?
Arsan İnşaat olarak Çekmeköy’de 33 bin metrekare alan üzerinde kurulan projede 6 farklı tipte 53 adet villa bulunuyor. Projenin kurulduğu arazi 12.4 bin metrekare yeşil ve ortak alanlarla birlikte toplam 45.4 bin metrekareye çıkıyor. Projenin yüzde 85’i yeşil alanlara ayrıldı. Checklife projesi, Bağdat Caddesi ve Etiler, Kozyatağı, Ümraniye Carrefour, IKEA ve Meydan alışveriş merkezlerine de yakın.

Projenin diğer projelerden ayrılan en büyük özelliği nedir? Hangi yönüyle fark yaratmayı amaçlıyor?
Projenin en büyük özelliği hem şehrin içinde olup hem de ormanın kalbinde tamamen kendinize özel bir yaşam alanı sunması. Ormanın içerisinde huzur ve dinginliği yaşamayı vaat ediyoruz. Üzerinde çok mesai harcayarak tasarladığımız Wellness Center; spa, buhar odası, sauna, açık jakuzi, zen bahçeleri ve muhteşem orman manzarası ile kişiye özlediği huzuru vereceğiz. Çok özel bir yaşam alanı yaratılmaya çalışılan projede her detay ince ince düşünülerek tasarlandı. Wellness Center’ın mimari projesi dünyaca ünlü Amerikalı mimari grup RNM Design tarafından çizildi. İç mimarisi ise özel konutların ve yaşam tarzlarının yaratılmasında ün sahibi olan Dárá Kırmızıtoprak tarafından hazırlandı.

Mimari olarak hangi bölgenin etkilerini taşıyor?
Bu kadar huzurlu bir alana tasarım yapılırken aklımızda olan doğanın bu bütünlüğünü ve huzurunu pekiştirecek bir tarzdı. Şimdi sonuca baktığımda bu konuda muvaffak olduğumuzu içim rahat olarak söyleyebilirim. Bağırmayan ama ruhu okşayan villalar ortaya çıktı.

Villaların özellikleri nelerdir?
Konsept ve uygulama projeleri, konusunda isim yapmış deneyimli mimar ve proje gruplarına hazırlatılmıştır. Statik, mekanik, elektrik ve peyzaj projeleri de, mimari proje grubunun denetim ve yönlendirmesi ile yine konularında uzman proje gruplarına hazırlatıldı. Yapılar depreme dayanıklı betonarme karkas olarak inşa ediliyor. Statik ve betonarme hesaplarda en son deprem yönetmeliğine göre tüm tedbirler azami şekilde alınıyor. Bina temelleri radye-general olarak tasarlandı. Tüm cepheler ve doğramalar projenin sahip olduğu eşsiz manzaraya hakim olacak şekilde ve bölüntü olmadan olarak geniş yüzeyler şeklinde planlandı. Tüm balkon ve teraslar, binaların konumuna göre manzaraya maksimum ölçüde hakim olacak şekilde ve büyüklükte dizayn edildi. Tüm villalarda dünyada kabul görmüş marka sistemlerin kullanabileceği şekilde akıllı ev altyapısı oluşturuluyor. Sitenin çevresi, uygun yükseklikte bir duvar veya çitle çevrilerek, siteye tek noktadan güvenlik kontrolü ile girilebilecek mimari düzenleme yapılacak, güvenlik kontrollü kapının, mekanik, elektrik ve elektronik kontrollü bariyerler yapılacak. Site ana giriş kapısı, güvenlik noktası ile evler arasında dahili telefon sistemi tesis edilecek. Evlerin dış kapısı, izinsiz ve yetkisiz kişilerce açıldığında ve giriş holüne izinsiz, yetkisiz girildiğinde alarm sirenini çaldıracak kapı kontağı ve hareket dedektörü tesis edilecektir.

Ne zaman başladınız? Bitiş tarihi ne olacak?
Projenin başlangıç tarihi 2008 yılı başı. Bitiş tarihi ise Ağustos 2010.

Kaç çeşit villa var? Bunların büyüklükleri?
6 tip villa bulunuyor. 390, 550, 351, 304 metrekare tripleks; 305, 308 metrekare dubleks villalar bulunuyor.

Fiyat aralığı nedir?
810 bin dolar ile 1 milyon 380 bin dolar aralığında değişen fiyatlarda satılıyor.

Sosyal ve ortak alanlarda neler var?
Spa, buhar odası, sauna, Türk hamamı, iki adet masaj odası, restoran, kafe, bar, güzellik merkezi, çocuk oyun odası, pet house (ev hayvanı evi), yarı olimpik havuz ve açık jakuziden oluşan wellness center adlı 2 bin metrekare kapalı sosyal alan mevcut. Açık sosyal tesisler ise basketbol sahası, tenis kortu, golf sahası, yürüyüş ve koşu parkurlarından oluşuyor.

Projenin büyüklüğü nedir?
53 milyon dolar satış cirosu hedefliyoruz.