Ormanına Dokundurtma!



Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğa Hayatı Koruma Vakfı'nın (TEMA), 2/B orman alanlarının satılmaması için Erezyonla Mücadele Haftası'nda başlattığı kampanya dün Taksim Gezi Parkı'nda düzenlenen açık hava etkinliğiyle son buldu. Etkinlikte, 2/B alanlarının satılmak istenmesine tepki gösterilerek, "Ormanına dokundurtma" denildi.

TEMA gönüllüleri tarafından 17-25 Kasım Erozyonla Mücadele Haftası'nda 72 il ve 22 ilçede "Bir imzaya karşı bir milyon imza" sloganıyla başlatılan imza kampanyası dün Taksim Gezi Parkı'nda düzenlenen açıkhava toplantısıyla sona erdi. Parkın çevresine "Ormanına dokunturtma, geleceğini sattırma", "Ormanlarımıza el koyun, sen de imzala", "2/B satılık kelepir orman" afişleri asıldı.

Çevreciler ise "Dünyaya egemen olamayan bilmeyen yaratıklar varlıklarını koruyamaz" pankartıyla TEMA vakfının dövizlerini taşıdılar. Gezi parkına kurulan stant çevresinde dolaşan TEMA gönüllüleri, vatandaşları broşürler dağıtarak etkinlik ve kampanya hakkında bilgilendirdi. Birçok vatandaş, açılan defterleri imzalayarak kampanyaya katıldı. Ayrıca bazı gruplar etkinlikte müzik dinletileri sundu.