Ormanlardaki Kamu Tesisleri ‘Turizmi Teşvik’ Gerekçesiyle Şirketlere Tahsis Ediliyor



AKP’nin “turizmi teşvik” gerekçesiyle TBMM’ye sunduğu “torba öneri”ye göre Hazine arazileri turizm amaçlı tahsis edilebilecek. Ayrıca ormanlık alanlarda bulunan kamuya ait tesisler ile mesire yerlerinde bulunan kamuya ait tesisler de turizm gerekçesiyle özel sektöre tahsis edilebilecek.

Hazine malları verilecek
Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre; Kültür ve turizm koruma ve gelişme bölgeleri ile turizm merkezlerinde bulunan turizm amaçlı değerlendirilmesinde yarar görülen yerler, turizm amaçlı kullanılabilecek. Hazine’nin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygun görülenler 2 ay içerisinde turizm amaçlı tahsis edilecek. Tescil harici yerler ile kapanan yollar ve yol fazlaları ise talep tarihinden başlayarak en geç bir ay içinde Hazine adına tescil edilecek ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verilecek.

Kamu tesisleri verilecek
Orman Genel Müdürlüğü’ne ait ormanlık alanlar üzerinde bulunan tesislerden konaklama amaçlı kullanılması mümkün olanlar ile mesire yerleri içindeki her tür konaklama tesislerini tahsis yetkisi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verilecek. Bakanlık tarafından da yatırımcılara yani şirketlere tahsis edilecek. Öneriye göre, askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgelerinde Milli Savunma Bakanlığı’nın uygun görüşü alınarak turizm ve sportif amaçlı dalış yapılabilecek.

Reklam Goruntulenme Bolumu