Ormanlık Alandaki RES Projesi Onay Aldı

(Fotoğraf: DHA)

Uzmanların tüm uyarılarına karşın Türkiye’de rüzgâr enerji santralleri (RES) ormanlık alanlara yapılıyor. Bakanlığın da bir bir onayladığı projelere her gün yenisi ekleniyor.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; IC İÇTAŞ’ın Bursa ve Kütahya’da 1486 ağacı keserek yapmayı planladığı RES projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yaptığı başvuru değerlendirildi. Bakanlık, “ÇED olumlu” kararı verildiğini duyurdu. Bu onayla birlikte şirket iki ilin ormanlık alanlarını da kapsayan bölgeye dokuz rüzgâr türbini dikecek.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Şirketin bakanlığa sunduğu ÇED raporuna göre, proje için 743 milyon TL harcanacak. Proje toplamda 1342 hektar alanı kapsayacak. Şirket projenin inşaat süresinin 30 ay olacağını belirtti. İşletme süresi de 49 yıl olarak belirlendi. Projenin inşaat aşamasında 100 personelin çalıştırılması planlanıyor. İşletme aşamasında da bu sayı 15’e düşürülecek.

Proje, ormanlık alanlarda etkili olacak. Şirket yaklaşık olarak 108 bin 500 metrekarelik alanda ağaç kesimi yapılacağını belirtti. Tahmini olarak da bu sayının 1486 ağaç olduğu dile getirildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.