Orta Asya'nın En Büyüğü



Kazakistan’ın yeni sembolü Han Çadırı Alışveriş ve Eğlence Merkezi, dünyaca ünlü markalara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Orta Asya’nın en büyük alışveriş ve eğlence merkezi Han Çadırı’nın 5 Temmuz “Astana Günü”nde yapılacak görkemli açılışına dünyadan çok sayıda devlet başkanı, sanatçı, siyaset ve işadamı katılacak.

Han Çadırı Astana Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nin yatırımını Fettah Tamince'nin sahibi olduğu Sembol İnşaat ve Rus Coalco Real Estate firmaları üstlendi, inşaatı Sembol İnşaat yaptı.

Han Çadırı’nın aynı zamanda Astana Günü olan 5 Temmuz’da yapılacak resmi açılışı, 10 devlet başkanı, uluslarası medya, siyaset ve iş dünyasından davetlilerin de aralarında bulunduğu 10 binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşecek. Açılışta sürpriz dünya starları, sanatçılar, defileler ve pekçok renkli etkinlik davetlilerle buluşacak.



Daha önce Kazakistan’da mağazası bulunmayan pekçok dünya markası, Han Çadırı’nda yerini alacak. Massimo Dutti, Debenhams, Marks & Spencer,  Bvlgari, LC Waikiki, Mudo, Pull & Bear, Stradivarius, Berhska, Oysho, La Vien Rose, Costa Blanca, Stefanel, Monsoon & Accessorize, Name It , Vera Moda, Jack Jones, Wallis, Vince Camuto, Urban Behaviour, Steve Maden, Fiorella Rubino, Sergent Major, TCF, Cinnabon, The Pizza Company ve Tony Roma’ s gibi çok sayıda dünya markası Kazakistan’da ilk mağazalarını Han Çadırı’nda açacaklar.

Han Çadırı’nda yer alacak diğer markalar arasında Zara, Mango, Miss 60, Energy, Mexx, Motivi, Lacoste, Swarovski, Jenneyfer, Aldo Shoes & Accessories, Timberland, Park Bravo, Nine West, Chicco, Orchestra, Geox, Ramsey, Collin’s, Moreschi, Sela, Evona, Nysense, Little Big, Balizza, Roberto Bravo, US Polo, Star Cinema, BGN gibi uluslarası markalar ile Green Hipermarket, Beauty Mania, Intetop gibi lokal markalar yer alıyor.

Kazakistan'da Deniz Keyfi

Orta Asya’nın en büyük alışveriş ve eğlence merkezi olan Han Çadırı’nda SPA, Fitness Center, Aquapark, yüzme havuzları, plaj,  dalga havuzu, sinema ve 9 bin m2 alana kurulu Disneyland stili çocuk eğlence bölümleri de yer alıyor. Han Çadırı'nın en önemli özelliği ise yapay plajı. Han Çadırının en üst katında inşa ettirilen yapay plaj ve denizde insanlar denize girebilecek.

Yapıda tüm merkezler birbirine tünellerle bağlı olacak. Son olarak In Door ile Han Çadırı arasında bir tünel oluşturulacak. Böylece insanlar tünellerden geçerek dışarıdaki soğukla temas etmek zorunda kalmayacak.