Osaka 2004 - Uluslararası Tasarım Yarışması



Japon Tasarım Vakfı, endüstrileşmiş toplumun sağladığı maddi zenginliğin yanında çevrede, insan aklında ve vücudunda yol açtığı strese karşı, küresel iletişim ve telekomünikasyonun gündelik hayata ve etkileşime etkilerini de göz önünde bulunduran "Yaşama Yerlerinin" tasarlanması amacıyla bir yarışma düzenliyor. Yarışma, yüksek yaşam kalitesini sağlayabilecek ürünler, sistemler ve hizmetlere ilişkin fikirlerin üretilmesi amacıyla, üç ana proje teması içeriyor:

Tema 1: "Dış"

Dış mekân etkinliklerini çeşitlendirecek öneriler. Örneğin yürüme, koşma, dışarıda çalışma ve egzersiz sağlayacak öneriler.

Tema 2: "İç"

İnsan hayatının temelinin konut mekânı olduğundan hareketle, bu mekânlarda yeni değerlerin keşfini sağlayacak öneriler. Örneğin yemek yeme ve aileyle geçen zamanların değerlendirilmesi, konutta güneş enerjisi kullanımı veya bahçe ve ev işlerinde enerjinin temel unsur olarak kullanımını sağlayacak öneriler.

Tema 3: "İle"

İnsan hayatının aile ve topluma olan bağlarla şekillendiği düşüncesinden hareketle toplumsal ilişkiler üzerine eğilen öneriler. Örneğin yaşam güvenliği, evcil hayvanlarla yaşam veya alternatif yaşam tarzlarına ilişkin öneriler.

Katılım ücretinin bulunmadığı yarışmaya, bireysel veya ekip olarak katılımda bulunulabiliyor. Ödül kazanan projelerin gerçekleştirilmesi için yarışma süreci sonrasında atölyeler düzenlenecek.



Ödüller:

Altın Ödül: 10.000 ABD Doları
Gümüş Ödül: 5.000 ABD Doları
Bronz Ödül: 2.500 ABD Doları
Mansiyon Ödülleri

Takvim:

Proje teslimi: 1-30 Kasım 2004
Jüri toplantısı ve Kazananların Açıklanması: Aralık 2004
Ödül töreni: Şubat 2005

Yarışma Sekreteryası: sako@jdf.or.jp

Japan Design Foundation
Osaka Ekimae Dai-chi Building 8F 3-1-800
Umeda 1-chome, Kita-ku, Osaka 530-0001

Ayrıntılı Bilgi İçin