OSB Üst Kuruluşu Enerji Zirvesi Siemens Sponsorluğunda Gerçekleştirildi



Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yöneticilerini bir araya getiren OSB Üst Kuruluşu Enerji Zirvesi’nin dördüncüsü bu yıl Van’da gerçekleştirildi. 30 Ekim'de Siemens’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve enerji kullanım koşulları konularında yaşanan sıkıntıların, sektörel gelişmelerin ve yeniliklerin paylaşıldığı zirvede, Siemens de enerji üretimi, iletimi ve dağıtımına yönelik yeni çözümlerin tanıtımını gerçekleştirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Van Valisi Münir Karaoğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Hasan Köktaş, Van milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu ve Kerem Altun’la birlikte enerji sektörünün önde gelen kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla, Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantının açılış konuşmalarının ardından, Siemens AŞ tarafından bir sunum gerçekleştirildi.

Siemens’in sunumunda, elektrik iletim ve dağıtım servisi ve bu kapsamda bulunan işletme hizmetlerinin içeriğiyle faydaları hakkında bilgi verildi. İşletme hizmetlerinin detaylarının anlatıldığı sunumda, elde edilecek faydanın idari ve ticari boyutun ayrıntılarıyla anlatılmasının yanı sıra OSB yöneticilerine; şebekelerini gelecekte nasıl daha sürdürülebilir işletebilecekleri hakkında ayrıntılı bilgilendirme yapıldı. Siemens, zirve kapsamında kurduğu standında ise enerji üretimi, iletimi ve dağıtımına yönelik yeni çözümlerin tanıtımı gerçekleştirildi.