Osmanlı Zarafeti ‘Eser-i İstanbul’ ile Yeniden Hayat Buluyor



19. yüzyılda Beykoz’da üretilip bugün saray müzelerinde saklanan Eser-i İstanbul damgalı ilk Osmanlı porselenleri Faruk Malhan’ın modern yorumuyla, 40 yıldır tasarımı sanat ve kalite ile birleştiren Koleksiyon’un ‘Eser-i İstanbul’ serisinde yeniden hayat buluyor. Batı’nın porselen  kalitesi ve Osmanlı zarafetinin şıklık ile harmanlandığı ‘Eser-i İstanbul’ özgün hatları, sade, altın ve platin seçenekli kenar çizgileriyle sofralara geleneğin yeni bir yorumunu taşıyor.

Özenli oranları, uyumlu ve işlevsel kavisleri ile kullanmaktan zevk alınan; sade, altın ve platin bordürlü olmak üzere 3 tipi bulunan Eser-i İstanbul, 54 ve 64 parça yemek takımı, Türk kahvesi fincanı takımı, çay ve kahve fincanı takımı ve tamamlayıcılarından (kahvedanlık, demlik, sütlük ve şekerlik) oluşuyor. Işık geçirgenliği, sağlamlığı ve zarif görünümüyle Bone China kalitesini sofralarla buluşturan bu set ayrıca, bütünlüğü sağlamak için mevcut yemek setlerinden farklı olarak ekmek tabağı, küçük kase, tereyağlık, yumurtalık gibi tamamlayıcı parçalar da içeriyor.

Anadolu sofra kültüründen ilham alan mükemmel çizgileri ve zarif dokusu ile ‘Eser-i İstanbul’ Koleksiyon ayrıcalığı ve Faruk Malhan’ın eşsiz dokunuşları ile sofralara şıklık ve tasarım getiriyor.

Eser-i İstanbul Altın

 

Eser-iEser-i İstanbul Platin

Eser-iEser-i İstanbul Sade